N. V. | 12. 12. 2022, 21:06

Žiga Jelar na tekmi nosil žalni trak: ganilo vas bo, ko boste izvedeli, zakaj

Instagram/Žiga Jelar/posnetek zaslona/fotomontaža

Izgubil je osebo, za katero pravi, da bo jo vedno nosil v srcu.

Slovenski smučarski skakalec Žiga Jelar je na nedeljski tekmi v nemškem Titisee-Neustadtu nosil žalni trak. Kot je pojasnil v objavi na Instagramu, se je s tem poklonil preminuli družinski prijateljici Sari: "S sestro sta bili sošolki, bili sta sodelavki in bili sta dobri prijateljici, ki sta povezali obe družini ob poslušanju glasbe ter ustvarjanju risbic."

"Sara, naj ti bo lepo tam gor in čuvaj na nas. Vedno te bomo nosili v naših srcih," je po poročanju portala Siol zapisal slovenski skakalec, deklici pa se je poklonil tudi tako, da je na tekmi skakal z žalnim trakom. Po skoku je kameri pokazal trak, se ga dotaknil, poljubil prste in poslal poljub v nebo, k Sari.

Instagram/Žiga Jelar/posnetek zaslona

S svojo sestro je močno povezan

Tudi Jelarjevi sestri, s katero sta zelo povezana, je ime Sara, poročajo. Kot je 25-letni smučarski skakalec razkril v enem od intervjujev, se je njegova sedem let starejša sestra zaradi zapletov pri porodu rodila s poškodbo možganov, zato ne bo nikoli mogla živeti povsem samostojno.

Sestri je pred kratkim poklonil tudi pesem Zakaj gorijo solze in zanjo posnel videospot, v katerem je glavno vlogo odigral Tristan, deček z Downovim sindromom, piše omenjen medij.

Skočil do 20. mesta

Jelar je v Titisee-Neustadtu v nedeljo skočil do 20. mesta, za najboljšo slovensko uvrstitev pa je znova poskrbel Anže Lanišek, ki je petkovi zmagi dodal drugo mesto.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol