A. B. | 11. 12. 2022, 17:53 | Vir: STA

Brez besed! Slovenski smučarski as znova zasedel svetovne stopničke

Profimedia

Zmaga mu je le za las pobegnila, a je znova dokazal, v kako neverjetni formi je. Bravo!

Poljski smučarski skakalec Dawid Kubacki (309,7 točke), ki je dobil že kvalifikacije, je slavil zmago na svetovnem pokalu v nemškem Titisee-Neustadtu in v skupni razvrstitvi še povečal prednost. Najboljši Slovenec Anže Lanišek (284), tretji po prvi seriji, je potrdil odlično formo in petkovi zmagi na istem prizorišču danes dodal še drugo mesto. Na tretje mesto se je v finalu s četrtega prebil Avstrijec Stefan Kraft (283,1 točke).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anže Lanišek (official) (@anze.lanisek)

Ob treh zmagah zdaj še deset drugih ter štiri tretja mesta

Šestindvajsetletni slovenski as Lanišek pa se je po petkovi zmagi danes z drugim mestom razveselil svojih 17. posamičnih stopničk svetovnega pokala; od tega ima ob treh zmagah zdaj še deset drugih ter štiri tretja mesta.

V finalu so nastopili štirje Slovenci. Peter Prevc (256,9), 11. po prvi seriji, je tekmo končal na 14. mestu, Lovro Kos (254,8) je bil 16., Žiga Jelar (248,7) pa je napredoval na 20. mesto.

Brez točk sta danes v slovenski vrsti ostala Timi Zajc na 32. in sicer rekorder te skakalnice Domen Prevc na 34. mestu. Skakalce naslednji konec tedna v Švici čaka še tradicionalno zadnja postaja pred prvim vrhuncem sezone, novoletno turnejo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol