N. V. | 14. 2. 2023, 20:00

Je vedeževalec Blaž prevarant ali res vidi v prihodnost? Trdi, da je napovedal epidemijo covida

Aleksandra Saša Prelesnik

Pod drobnogled smo vzeli najbolj slavnega slovenskega jasnovidca. Kako dobro opravlja svoje delo? Res vidi v prihodnost ali prodaja le sebe – vedeževalca brez dlake na jeziku? Zna napovedati srečo v ljubezni?

Slovenskega vedeževalca Blaža ni treba posebej predstavljati, poznate ga vsi. Prihodnost napoveduje po televiziji, pri tem pa je surovo iskren. Ne ljubi se mu ovinkariti, znan je po tem, da nima potrpljenja. "Daljeee ... " Smo pa veliko potrpljenja imeli mi, da smo ga dobili na linijo. Je vse skupaj samo njegova televizijska osebnost? Kdo pravzaprav je vedeževalec Blaž? Zna napovedati prihodnost ali se norčuje iz ljudi, ki zapravljajo denar za klice?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vedeževalec Blaž 🔮 (@vedezevalecblaz)

Sliko si ustvarite sami, jaz vam samo podajam dejstva. Poskušala sem ugotoviti, ali je zgolj prevarant ali ima res sposobnosti videnja v prihodnost.

Prvi "prebliski"

Kako postati vedeževalec? Se nekega dne zbudiš in preprosto vidiš prihodnost, se lahko za to izšolaš? Blaž razloži: "To je tako: imaš ali nimaš. Jaz imam." Svoj dar je zaznal že kot otrok: "Že od malega sem vedel, da sem drugačen in da se mi mota po glavi tisoče stvari. Dobil sem prebliske in čutenje, da se bo nekaj zgodilo – kot neka slika – in potem se je to res zgodilo. Ne znam vam tega opisati, ker so to sekunde."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vedeževalec Blaž 🔮 (@vedezevalecblaz)

Šola za vedeževanje ne obstaja, me pouči: "Obstaja samo za astrologijo, vendar to itak ni vedeževanje. To je nekaj čisto drugega." 

"Najboljša šola je življenje, energija in moja usoda."

Razlaga, da je kmalu "prebliske" sprejel in se pri 16 letih posvetil vedeževanju, pri 21 pa je na račun svojega daru začel služiti denar. Zdaj je vedeževanje zanj poklic. Začetki so bili sicer smešni, pravi: "Vsi so me podcenjevali in se delali norca iz mene. Verjeli so mi šele, ko se je nekaj potem res zgodilo." Stvari, ki jih je napovedal in so se uresničile, je toliko, da do skeptikov več ni toleranten.

Pravi, da takoj začuti smrt, rojstvo in spol otroka. "Vem, če je kakšna stvar alarmantna in opozorim ljudi, da morajo biti izjemno pazljivi," opiše.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vedeževalec Blaž 🔮 (@vedezevalecblaz)

Ne, ker bi se želel dokazovati, temveč, ker ga prosim, mi razkrije le nekaj zgodb izmed tisočih, ko je usodo napovedal pravilno. "Včasih zelo natančno vidim zgodbe in stvari. Enkrat bolj, drugič manj," opozori in razkrije sedem zelo zanimivih zgodb:

1. Ko se je za las izmuznilo 16 milijonov evrov

"Pred 15 leti me je obiskala podjetnica s Ptuja, po vsej sili je želela igrati loto. Dal sem ji številke, a sem ji rekel, da ona ne bo dobila nič in da naj raje igra partner. On pa mi ni verjel in je rekel, da sem prevarant. Pa sem mu dal vseeno številke. S temi številkami sta igre na srečo igrala trikrat, potem pa obupala. Četrtič jima je bilo pošteno žal: če bi vplačala listke, bi dobila 16 milijonov evrov. Gospa je jokala in mi dokazovala, da je to res. Pa sem odvrnil, da verjamem, da je bilo res. Meni ni treba nič dokazovati, naj raje partnerju."

2. Prijatelj, ki je kupil že dve stanovanji

"Prijatelju sem rekel, da ne bo dobil kredita, bo pa kupil stanovanje. On pravi: 'Saj to ni logično.' Sem rekel, da meni tudi ne. Kupil je stanovanje, kredita ni dobil. Sem dejal: 'Kupil boš še eno veliko stanovanje drugo leto.' On se smeji: 'Če sem komaj to plačal ...' Evo, kupil je točno konec leta še eno stanovanje ..."

3. Črne napovedi

"Ena gospa me kliče in ji točno povem, da mora paziti išias. Še zdravniki od začetka niso vedeli, zakaj točno gre, jaz sem pa ji baje vse točno povedal. In dejal, da bo v mesecu novembru veliko ljudi okoli nje umrlo. Čez nekaj let mi je povedala, da je zadnji teden v novembru hodila od pogreba do pogreba."

4. Napovedal je covid

"Še preden je bil covid, sva s prijateljem doma pila viski in pravim: 'Nekaj groznega se bo zgodilo – kot neke vrste vojna – pa ne bo vojna, ogromno mrtvih.' On reče: 'Pa kako to misliš?' Napovedal sem: 'Nimam pojma, res ne vem, ampak vpleten bo skoraj ves svet. Grozno bo, česa takega še nismo doživeli.'"

5. Poplave v Avstraliji

"Enkrat sem delil videoposnetek v živo in dobil videnje, da bodo v Avstraliji velike poplave – nekaj takšnega ... Čez nekaj ur mi neka ženska pošlje posnetek zaslona nekega videoposnetka in me sprašuje, kako sem vedel: nekaj ur kasneje se je to zgodilo, v Avstraliji so bile poplave."

6. Napovedal sestrino življenje

"Sestra je kupila stanovanje. Prvi dan pri vselitvi jo grem obiskat in rečem: 'Ti tukaj ne boš več kot tri leta, prodala boš in greš v hišo dlje stran živet z moškim.' Točno tako se je zgodilo."

7. Usode ne gre spremeniti

"Zadnjič sem srečal znanca v limuzini po dobrem letu dni. On je rekel tako: 'Blaž, meni je vseeno, kaj ljudje pravijo o tebi, da si nesramen in da nimaš kulture, ampak meni si vse prav povedal.' Spraševal me je določene stvari in sem rekel, da se ne bo zgodilo. On je trdil, da je nemogoče, da se to ne bi zgodilo, in delal je prav na tem, da se moja napoved ne bi uresničila. Na koncu se je vendarle uresničila. Vprašal me je: 'Blaž, pa kako si ti to vedel?'"

Slovenci smo "smotan" narod

Blaž je že mnogim dokazal, da ni prevarant, kljub temu pa se zdi, da mu nekateri Slovenci še vedno ne zaupajo. Čeprav po televiziji vidimo, kako se vedeževalec kdaj znese nad strankami, razlaga, kako so Slovenci nesramni na liniji, ko se kamere ugasnejo: "Vendar mediji tega nočejo pisati. Ker želijo samo mene prikazati kot največjega bav bava. Večji profit medijev je, da očrnijo eno osebo, ki je znana, in jo potolčejo. Najprej si naredijo reklamo na moje ime, me želijo uničiti, svinjsko je to."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vedeževalec Blaž 🔮 (@vedezevalecblaz)

Blaž, ki napoveduje usodo ljudem v kar devetih državah, za Slovence pravi, da "komplicirajo in se ne znajo sprostiti". Trdi, da smo "malo smotan" narod. Opaža, da bi mnogi "radi ubili, zastrupili svoje sorodnike, speljali ljubimce, može. Vse, kar se tiče sodišč in dediščin, so podtikanja, laži in prevare". "Ljubezen zanima obupane ženske, ženske, ki varajo – iz strahu, da bodo moški ugotovili. Več žensk vara, in to taktično. Moški sploh niso tako napačni," še razkrije.

Kdo je oseba za vedeževalcem Blažem?

Potrdim lahko, da nepotrpežljivost ni le stvar televizijske osebnosti – "Daljeee," je bil odgovor pri marsikaterem vprašanju. "Vprašanj je milijon," je dal vedeti, da bom svojo radovednost morala potešiti z danim.

Včasih lahko deluje strog, neotesan, kdaj celo nesramen, a je v resnici človek, ki sprejme vsakega, ki je dober po srcu: "Držim se načela, da ne obsojam ljudi." To najbrž izhaja iz tega, da je tudi sam od nekdaj bil drugačen od drugih. "Vedno sem bil poseben in se nisem pustil za****vati ljudem. Imel sem svojo glavo in branil svoja prepričanja, nihče me ni mogel prepričati o drugačni smeri razmišljanja," pojasni, kako je njegova grobost pravzaprav obrambni mehanizem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vedeževalec Blaž 🔮 (@vedezevalecblaz)

Četudi se ne zdi, je človeški pri svojem delu: "Pred desetimi leti sem imel žensko na osebnem obisku in sem videl, da bo umrla. Vprašal sem jo, ali je prebolela raka, rekla je 'ja'. Sem rekel: 'Vse bo v redu.' Nisem ji imel srca računati in nisem je mogel potolči. Vedno poskušam pozitivno. Čeprav vem, da se v oddajah to ne vidi."

V svojem bistvu je Blaž moški, ki rad spije viski s prijateljem in ceni ljudi, ki so zares dobri po srcu. Prizna, da se v življenju zanese le "nase, mamo in sestro".

"Moj cilj v letu 2023 je, da imam več kvalitetnih prijateljev, da čim več potujem in da se poslovno širim še na tujo televizijo," pove, da je njegov hobi potovanje v kraje, kjer še ni bil. Kljub temu, da se je pred kratkim podal v glasbene vode in izdal uspešnici Mrcina in Makina, pa za Metropolitan.si razkriva, da je njegovega glasbenega obdobja za zdaj konec: "S tem je preveč dela." Raje se bo posvetil vedeževalski karieri.

Sporočilo bralcem portala Metropolitan.si

Za konec je Blaž nagovoril bralce portala Metropolitan.si: "Uživajte vsak dan v življenju, delajte točno to, kar vas veseli. Nasmejte se v srcu, naredite stvari, ki vas najbolj veselijo, imejte veselega otroka v sebi in se predajte soncu – kmalu bo poletje. Pozabite vsaj kak dan na odvečne skrbi in tečne ljudi, ki vas non stop bombardirajo. Skuhajte si kavico ali pa natočite kozarec dobrega vina in bodite to, kar ste. AMEN, daljeeeeeeeee."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.