Uredništvo | 7. 12. 2023, 14:34

Za javnost nizal hit za hitom, skrivaj pa bil več kot desetletje v razmerju s svojo hčerko

Profimedia

Ko je imela 19 let, jo je oče prvič posilil. Po tistem se je začelo njuno razmerje ...

John Philips je bil frontman konec šestdesetih izjemno popularne skupine The Mamas & The Papas, poznane po hitih, kot so California Dreamin', Monday, Monday, Dedicated to the One I Love in drugih. 

Ljudje so ga poznali kot karizmatično osebnost in odličnega tekstopisca, a je očitno skrival temno skrivnost: njegova hči, igralka Mackenzie Philips, ki jo je imel z drugo ženo Susan Adams, je namreč že leta 2009 v svoji knjigi spominov razkrila, da jo je oče pri devetnajstih posilil, potem pa bil z njo še deset let v skrivnem incestnem razmerju.

Razmerje se je končalo, ko je zanosila in ni bila povsem prepričana, ali gre za otroka njenega očeta. Po splavu ni očetu nikoli več dovolila, da se je dotakne.

Pred kratkim je med pogovorom s polsestro Chynno Phillips Baldwin razkrila, da se je očetu odločila odpustiti, poroča portal Zadovoljna.si.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chynna Phillips Baldwin (@chynna_phillips)

"Na internetu me pogosto napadajo in kritizirajo, ker sem se odločila, da mu odpustim. Odpuščanje je zame, ne za drugo osebo. In odpuščanje ne pomeni, da podpišem ali se strinjam s tem, kar mu odpuščam," je povedala.

"Bilo je zelo, zelo zapleteno. Zdaj sem našla mir," je še priznala sestri, ki se je z njo strinjala, da je bil njun oče zelo kompleksna osebnost. "Obstaja toliko različnih ravni tega, kdo je bil. Očitno je bil neverjeten tekstopisec in veš, da mi je bil všeč njegov smeh, pa vendar je bila tu še ta druga stran očeta, ki je bila kot pošast," je dejala Chynna.

Med družinskimi člani je bila Chynna sicer ena redkih, ki je Mackenzie, ko je razkrila resnico o očetu, stala ob strani in ji verjela. Marsikdo je namreč z njo po tem prekinil stike ali jo obtožil, da laže. "Želim, da veš, da sem bila ponosna nate, ker si spregovorila, čeprav je bilo to boleče za vse," je poudarila Chynna.

Philipsova je pred časom povedala, da je že od otroštva hrepenela, da bi se povezala z očetom.

Po poročanju Zadovoljna.si je Mackenzie po objavi svojih spominov v intervjuju z Oprah Winfrey razložila, kako se je njeno razmerje z očetom začelo. "Bila sem majhna deklica, ki je imela očeta, ki je bil večji od življenja. Oboževala sem ga, nenehno sem čakala nanj. Nenehno sem poskušala pritegniti njegovo pozornost in imela sem to globoko, instinktivno željo, da bi se povezala z njim," je bila odkrita.

Ker ni vedela, kako se spopasti s tem hrepenenjem, se je zatekla k mamilom in alkoholu, kar jo je čez čas pripeljalo do razmerja z očetom. "Sčasoma postane tvoje dojemanje stvari, kakršne bi morale biti, sveta, kakršen je, družbenih pravil, izkrivljeno," je dejala. "Seveda sem bila dovolj stara, da sem vedela bolje. Ne znam razložiti, samo zgodilo se je."