D. D. | 18. 9. 2023, 16:08

16-letna žrtev spolne zlorabe razkrila podrobnosti razmerja s Russellom Brandom (VIDEO)

Profimedia

Žensk s podobno neprijetno izkušnjo naj bi bilo več ...

Zvezdnik Russell Brand je obtožen spolnega nasilja nad ženskami, spolnih in čustvenih zlorab so ga obtožile štiri ženske, najmlajša naj bi bila stara komaj 16 let. Vsi napadi so se zgodili med letoma 2006 in 2013, ko je bil igralec na vrhuncu svoje slave.

Britanski časopis The Times in TV kanal Channel 4, sta po skupni preiskavi objavila pričevanje štirih žensk, sicer pa naj bi bilo žensk s podobno izkušnjo veliko več. Dokumentarec so objavili v soboto, nanj pa se je Brand že odzval.

Opozorila je zavračala

Ena od žensk, ki so pričevale, je povedala, da jo je igralec posilil na svojem domu v Los Angelesu, druga pa je dejala, do jo je posilil, ko je delala z njim, nato pa ji celo grozil s pravnimi sredstvi, če bi spregovorila. Podobno zgodbo je povedala tudi tretja ženska, medtem ko je ena izmed pričevalk povedala, da je bila med posilstvom stara komaj 16 let. Alice, kot so jo ustvarjalci dokumentarnega filma poimenovali, je povedala, da je njuno razmerje trajalo tri mesece, ko je bil on star 31 let, ona pa je bila še srednješolka.

Dejala je, da jo je voznik taksija, ki naj bi zvezdnika dobro poznal, rotil, naj ne hodi v njegovo hišo. "Prosim te, ne hodi v hišo. Lahko bi bila moja hči in želel bi si, da bi nekdo zanjo naredil isto," jo je prosil in ji ponudil, da jo brezplačno odpelje domov. Dekle ga je zavrnilo, saj se je želela družiti z zvezdnikom.

Sodelovanje so prekinili

Še pred objavo zgodbe se je na družbenih omrežjih oglasil tudi zvezdnik in odločno zanikal vse obtožbe, o katerih sta ga obvestila oba medija. "Med temi napadi je nekaj zelo resnih obtožb, ki jih absolutno zavračam," je dejal Brand in dodal, da so bili vsi odnosi sporazumni. Pravi tudi, da za to zgodbo morda stoji neka druga agenda, češ da ga "mainstream" mediji želijo nadzirati. Na njegove besede se je odzvala tudi Alice, njegovo zanikanje pa označila za žaljivo, piše BBC.

Channel 4 je medtem s svoje spletne strani umaknil vse vsebine, v katerih je sodeloval Brand, in sprožil interno preiskavo obtožb o spornem vedenju zvezdnika do zaposlenih, podobno preiskavo so sprožili tudi na BBC, kjer so nekaj časa sodelovali z Brandom.

Sodelovanje je prekinila tudi založniška hiša Bluebird, ki z Igralcem sodeluje od leta 2017, še navajajo tuji mediji.