A. B. | 7. 10. 2022, 08:52

Znana Slovenka se je za bolno sestro poslovila od svojih dolgih las

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Njeno življenje se je obrnilo na glavo. Brez pomisleka je sedla na stol, se ostrigla in sestri podarila svoje lepe dolge lase.

Lea Bernetič je Slovenka, ki je že v srednješolskih letih gojila ljubezen do tujine in jo tudi uresničila. Odločila se je za študij modnega upravljanja in trženja v Londonu, kjer živi in dela že več let. Sodelovala je s priznanimi modnimi giganti, kot sta GAP, Ralph Lauren, in drugi. Nastopala je tudi v oddaji Slovenski top model, a je izpadla tik pred finalom. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lea Bernetic (@leabernetic)

Svetovno javnost in vse, ki jo spremljajo na Instagramu, je pretresla novica, da se je le v nekaj dneh njeno življenje obrnilo na glavo. Sestri Piki Bernotič so diagnosticirali levkemijo in HLH (avtoimunsko bolezen Hemophagocytic Lymphohistiocytosis, ki je smrtno nevarna). "Prioritete so se spremenile in moj pogled se je spremenil," je zapisala v uvodnih besedah na Instagramu.

Pogumno dejanje, srčna gesta 

Bernetičeva je delila fotografijo in videoposnetek. Z željo pomagati sestri si je z njeno pomočjo ostrigla dolge rjave lase in ji s tem izkazala podporo pri okrevanju. V uvodnih besedah objave lahko preberemo: "Vzemite si čas za stvari, ki so najpomembnejše," in k temu pripisala emotikon srčka. 

"Gre za tako majhno stvar v primerjavi s tem, kar prestaja sestra. A to, da sem jo prosila, da mi obrije glavo, je bila najboljša odločitev, ki sem jo sprejela z namenom, da bi jo podprla," je zapisala.  

Svoje lase je podarila 

Spletna vplivnica in uspešna podjetnica je na Instagramu povedala, da je lase podarila dobrodelni organizaciji. Ta otrokom in mladim, ki so zaradi bolezni, predvsem raka, izgubili lase, brezplačno zagotavlja lasulje. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lea Bernetic (@leabernetic)

"Če se nameravate postriči, lase podarite," je še spodbudila svoje sledilce. Razkrila je, da je bilo videti Pikin obraz, ko je izvedela, da bo dobila lasuljo iz pravih las, nekaj najbolj prisrčnega. 

To je storila tudi hčerka Petra Polesa

13-letna hčerka Amalja, najstarejša hčerka voditelja Petra Polesa in vizažistke Nike Veger, je podobno storila lani. Njeno odločitev je takrat na Instagramu delila Vegerjeva in ob tem zapisala, da ji za drastično spremembo striženja dolgih las na popolnoma kratke ni bilo povsem vseeno, a je njeno odločitev spoštovala. 30-centimetrske čope las je najstnica darovala v dobrodelne namene. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beautyfull Blog - trajnost (@nikaveger)

Tako kot Bernetičeva je tudi Polesova žena na blogu vzpodbudila k dobrodelnosti: "Če se nameravaš ostriči, tvoji lasje pa so dovolj dolgi in zdravi, razmisli o tej možnosti. Tako bodo, namesto da bi postali nekoristen odpad, razveselili otroka ali mladostnika, ki ima poleg bolezni, s katero se sooča, tudi težave s sprejemanjem svojega novega videza brez las," je zapisala in povedala, da je hčerka ob izstopu iz salona rekla, da se počuti svobodno. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.