A. Kl. | 1. 1. 2022, 10:46

Tako je želela 100 let praznovati Betty White, preden je vmes posegla usoda

Profimedia

Na silvestrovo je odjeknila vest, da je nekaj tednov pred svojim 100. rojstnim dnem umrla ikona ameriške televizije Betty White.

Legendarna igralka in večkratna emmyjevka, ki se je mnogi najbolj spomnimo po vlogi v Zlatih dekletih, je imela za okrogli častitljivi jubilej velike načrte.

Za to posebno priložnost je skupaj s sodelavci pripravila dokumentarec o svojem razgibanem življenju in karieri, tokrat se je nameravala, kot se za veliki jubilej spodobi, z malih zaslonov preseliti na veliko platno.

Kot je ikonična osebnost malo pred božičem oznanila na Twitterju, bo film z naslovom Betty White: 100 Years Young – A Birthday Celebration premierno (in enkratno) na ogled na njen rojstni dan, torej 17. januarja, v skoraj 900 kinodvoranah po vseh ZDA.

Film, ki sta ga posnela Steve Boettcher in Mike Trinklein, bo ponudil vpogled v Bettyjino vsakdanje življenje, seveda pa ne bodo manjkali izseki iz njenih najslavnejših vlog, začenši z Zlatimi dekleti.

Iz arhivov so izbrskali celo izgubljeno epizodo njene prve humoristične nanizanke Življenje z Elizabeth iz davnih 50. let prejšnjega stoletja, s katero se je v zgodovino zapisala tudi kot prva ženska med producenti tega žanra.

V dokumentarec so vključeni še drugi vrhunci kariere televizijske rekorderke, denimo njen nagrajeni oglas za Snickers izpred desetletja, ki so ga prvič predvajali v najbolj zaželenem terminu med Super Bowlom.

Vnaprej posnetega praznovanja Bettyjinega 100. rojstnega dne so se udeležila številna slavna imena, med njimi Ryan Reynolds, Tina Fey, Robert Redford, Clint Eastwood, Morgan Freeman in številni drugi.

Ker Betty svojega velikega dne ni dočakala, bo z omenjenim filmom in posebno oddajo s hollywoodskimi "težkokategorniki" ostal lep spomin na življenje in delo te slavne (skoraj) stoletnice s kariero, dolgo devet desetletij.

Preberite več: 100 let ameriške ljubljenke Betty White, zlatega dekleta TV-zaslonov

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.