M. P. | 23. 8. 2022, 13:31

Temna senca nad Placidom Domingom se je razblinila: to je povedala policija

Profimedia

Potem ko so slovitega španskega tenorista nedavno omenjali v zvezi s hudodelsko združbo, vpleteno v trgovino z ljudmi, je izjavo dal tudi vodja preiskave. Kaj je povedal?

V 50 hišnih preiskavah pri ljudeh, povezanih z domnevno sekto iz Buenos Airesa, osumljeno spolnih zlorab in trgovine z ljudmi, so minuli teden aretirali 19 oseb. Zločinska združba naj bi se predstavljala kot šola za jogo, njen vodja, 84-letni Juan Percowicz, pa naj bi okoli sebe zgradil pravi kult osebnosti. V izkoriščanje naj bi bile vpletene tudi mladoletne osebe.

"Placido Domingo ni imel nič z njimi"

V policijski preiskavi naj bi se po nekaterih poročanjih pojavilo tudi ime slovitega španskega tenorista in dirigenta Placida Dominga. Dominga naj bi namreč med prisluškovanjem posneli, kako se dogovarja s članico omenjene združbe.

"Placido Domingo nima nič z megaoperacijo proti sekti v Villa Crespu in ga ne preiskujemo," je povedal vodja oddelka za trgovino z ljudmi argentinske zvezne policije Ricardo Juri.

Placido Domingo bo po svojem julijskem nastopu na Ljubljana Festivalu v Križankah znova nastopil v sredo, 31. avgusta.

Placido Domingo bo po svojem julijskem nastopu na Ljubljana Festivalu v Križankah znova nastopil v sredo, 31. avgusta.

Profimedia

Med omenjeno policijsko operacijo, izvedeno 14. avgusta, so članom zasegli 37 nepremičnin, 13 vozil in zamrznili njihovo premoženje, je še pojasnil vodja oddelka za trgovino z ljudmi argentinske zvezne policije.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.