Sandra Bratuša | 7. 4. 2020, 08:00

Tom Cruise in John Travolta imata skrivna zaklonišča

Profimedia

Igralca Tom Cruise in John Travolta sta znana zvezdnika, ki sta hkrati tudi goreča zagovornika scientološke cerkve. In kako se oni spopadajo z nastalo pandemijo koronavirusa? Imeli naj bi celo svoja skrivna zaklonišča …

Scientologija je leta 1952 zrasla v glavi ameriškega pisca znanstvene fantastike L. Rona Hubbarda (1911–1986). Scientologijo je označil kot religijo in jo leta 1953 tudi uradno registriral v New Jerseyju, kjer je tudi ustanovil scientološko cerkev. Po njenih naukih naj bi bili ljudje nesmrtna bitja, ki so pozabila svojo resnično naravo.

V Los Angelesu je Hollywood Celebrity Center, ki so ga ustanovili daljnega leta 1969. Imenuje se tudi aristokratska cerkev, v katero zahajajo zvezdniki, kot so Tom Cruise, John Travolta, Kristie Alley in številni drugi.

Čeprav naj bi bila ta aristokratska cerkev odprta za javnost, je najpogosteje namenjena umetnikom, politikom, veljakom in tudi športnikom ter drugim zvezdnikom. Predavalnice, v katerih se srečujejo, sprejmejo do deset ljudi in so zelo majhne. V teh časih pandemije pa je to velik problem.

Baze scientologov naj ne bi bile dobro pripravljene na pandemijo koronavirusa. Govori se, da  glavni člani omenjene cerkve, med katere spadajo tudi znani hollywoodski zvezdniki, niso pripravljeni na vse, kar se dogaja in se bo dogajalo. Številni jim očitajo, da jim je mar le za denar.

Nasprotno pa je vodja scientološke cerkve David Miscavige prepričan, da po svetu vlada nepotrebna histerija in da mora svojo vero deliti tako, kot jo je delil doslej, ker se cerkev distancira od predpisov in vladnih odločitev. Tega pa vodilni seveda ne želijo. Težava je tudi v tem, da pripadniki scientološke cerkve še vedno živijo, kot da je vse normalno. Veliko starejših članov živi v zgradbah cerkva, kjer pa se je nemogoče distancirati od drugih.

Bolj kot korona pa vodje skrbi dejstvo, da zaradi virusa ljudje ne potujejo in tako k njim ni na tisoče obiskovalcev z vsega sveta, ki obiskujejo razne tečaje in seminarje, ki jih organizirajo.

S tem je namreč cerkev dobivala veliko denarja, zdaj pa je ta pomembni vir prihodkov presahnil. Vodja scientologov namreč na vsak način želi, da bi denar še vedno pritekal, zato morajo vsi zaposleni vsak četrtek ob 14. uri prinesti nove in nove zaslužke. Baze imajo po vsem svetu od Londona do Sydneyja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Scientology London (@scientologylondon) on

Obstaja pa nekaj, o čemer ni veliko znanega, in sicer skrivnostna baza v puščavi, ki se razprostira na 500 hektarjih - to je tako imenovani mednarodni sedež cerkve. Obdan je s hribi, zato je dobro skrit ter pod nenehnim nadzorom varnostnikov. Okoli so visoke ograje, kamere in senzorji gibanja.

Scientologi so že v 80. letih prejšnjega stoletja porabili na milijone dolarjev za bazo Trementino, ki je v delu puščave v Novi Mehiki. Tisti, ki so jo videli, pravijo, da je kot vesoljska katedrala.

V bližini so skrivni predori, ki se raztezajo na stotine metrov v podzemne rove, v katerih so napisi ustanovitelja scientološke cerkve L. Rona Hubbarda. Dva kroga, vklesana v zemljo, predstavljata bodoče generacije scientologov, ki se vračajo iz vesolja po nuklearnem uničenju človeške rase.

Več kot očitno je, da se scientologi že vseskozi pripravljajo na konec sveta, ki naj bi se zgodil zaradi nuklearne katastrofe, in ne zaradi nekega virusa. Tudi zato vso zadevo okoli koronavirusa jemljejo tako zlahka.

Profimedia

Glavna baza scientologije je v mestu Clearwater na Floridi, znana tudi kot Flag Land Base. Ker je v središču koronavirusa, kjer je ogromno obolelih, so oblasti za vse, ki živijo tam, odredili samoizolacijo, ki mora trajati 30 dni.

Baza Twin Peaks je v planinah San Bernardino pri Los Angelesu. In prav tu naj bi imela Tom Cruise (57) in John Travolta (66) tudi svoja zasebna zaklonišča, če bi se zgodila katastrofa. Graditi so začeli leta 1989, marsikdo pa je prepričan, da scientologi prav tam skrivajo svoj denar.

Profimedia

David Miscavige je že prej večkrat poudarjal, da je politika scientologije, da se izolirajo in da ti nimajo stika z drugimi. Temperaturo merijo vsem, tako zaposlenim kot vernikom, ki prihajajo vsak dan. Na voljo imajo tudi maske in rokavice. Vse za to, da ne bi bili ob zaslužek.

Igralca Tom Cruise in John Travolta sta med zelo pomembnimi člani scientološke cerkve, saj ji med drugim namenjata velike vsote denarja. Predvsem Tom je njen tako zelo goreči zagovornik, da je večina prepričana, da je njegov zakon s Katie Holmes razpadel prav zaradi vere, ker se ni želela podrediti scientologiji.

PREBERITE ŠE: Pink in triletni sin prebolela okužbo koronavirusa v osami ALI Leonardo DiCaprio sodeluje pri ustanavljanju ameriškega sklada za hrano

PRIPOROČAMO TUDI: Nipke in Damjan Jović ob 15-letnici Dravle records: kot oragnizem, ki je v pravem času imel prave pogoje

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.