24. 4. 2022, 17:00

Tega o kraljici zagotovo še niste vedeli

Profimedia

Poglejte, kakšne navade ima britanska kraljica! Ima kakšno, ki je enaka vaši? 

Kraljica Elizabeta II. je zagotovo ena najbolj ikoničnih osebnosti današnjega časa. Samo glede prehrane ima menda kar sedem nenavadnih pravil. Nekaj jih razkrivamo skupaj z ostalimi navadami v njenem vsakdanu.

Povsod z zalogo lastne krvi

Njeni zdravniki so zaradi njene pomembnosti v politiki in družbi vedno pripravljeni na vse zaplete z njenim zdravjem, tudi na urgentno uporabo transfuzije. Vrečka njene krvi je tako vedno na dosegu roke, tudi ko potuje.

Kraljica Elizabeta ll.

Kraljica Elizabeta ll.

Profimedia

Kraljica sovraži ledene kocke

Čeprav bi najprej pomislili, da zato, ker ne mara premrzlih pijač, pa temu ni tako. Razlog se skriva v zvoku, ki ga ledene kocke naredijo ob padcu v kozarec. A na srečo so našli rešitev, da se lahko ohladi tudi kraljica, zanjo so naredili ledene kroglice.

Zelo ceni dober izgled

Ste opazili da okna Buckinghamske palače nikoli niso odprta? Za to nepraktičnostjo stoji ideja o urejeni zunanji podobi, ki ji kraljeva družina posveča veliko pozornosti. Drugačna pravila veljajo za okna, ki so skrita očem javnosti.

Ne ceni pa obraznih dlak

Obrazne dlake na moških kljub večji popularnosti v zadnjih letih pri kraljici niso dobrodošle. Da so te praktično prepovedane med družinskimi člani, potrjuje tudi dejstvo, da je edini, ki jo ima, prav princ Harry, ki je pred kratkim prostovoljno zapustil palačo.

Profimedia

Modne trende postavlja sama

Barvni kostimi, glamurozna pokrivala ter torbice so kosi oblačil, s katerimi se je kraljica v času svoje vladavine zapisala v zgodovino mode. Za njen videz je odgovorna ekipa stilistov, ki s skrbnim arhiviranjem modnih kosov skrbi, da kraljica nikoli ne zagreši največjega modnega zločina – ponovitve.  

Njena torbica ima skrivno nalogo

Na tisoče torbic, ki jih ima kraljica v svoji zbirki, niso le modni dodatek, ampak služijo tudi kot zelo uporabno komunikacijsko orodje. Spust torbice na tla na primer pomeni, da želi kraljica zapustiti prireditev. Poleg tega ima vsaka torbica tudi svoje kljukasto držalo, ki poskrbi, da lahko monarhinja modni pripomoček odloži, kjer koli želi.

Profimedia

Nikoli ne nosi novih čevljev

Potencialnim žuljem in neprijetnosti pri hoji se kraljica izogne na posebej izviren način. V palači ima namreč posebno osebno pomočnico, ki kraljičine nove čevlje najprej preizkusi sama in jih šele nato, ko so ti uhojeni, preda monarhinji.  

In kako je z juho?

Kraljica Elizabeta II. ne mara juhe in krompirja. Za tega pravi celo, da ji škoduje. Se pa zato nikoli ne brani hamburgerja, ki ga kot prava monarhinja poje z vilicami in nožem, pri čemer se izogne kruhu. Zelo rada je tudi zelenjavo in ribe.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.