A. B. | 1. 5. 2022, 08:12

Angelina Jolie med obiskom v Ukrajini: zateči se je morala v zaklonišče!

Profimedia

Ameriška igralka je posebna odposlanka ameriške komisije za begunce, tja pa je prišla s preprostim namenom - prisluhniti ljudem in otrokom. A med obiskom so jo prenesetile sirene za zračni napad. 

Ameriška igralka Angelina Jolie je v soboto prispela v ukrajinsko mesto Lvov. Med njenim obiskom so se oglasile tudi sirene za zračni napad, zato je morala oditi v zaklonišče, poročajo tuji mediji. 

Na spletu je bil objavljen posnetek njenega odhoda v zaklonišče. Igralko je nekdo vprašal, ali se boji, ona pa je na to vprašanje odvrnila, da ne.

Zakaj je pravzaprav obiskala Ukrajino?

Jolie je javnosti znana po humanitarnem delu. V Ukrajini je obiskala ranjene otroke in sirote, ki so jih evakuirali iz Donecka.

Kot je povedal ukrajinski politik Maksym Kozytskiy je Jolie od leta 2011 posebna odposlanka UNHCR za begunce, tja pa je prišla s preprostim namenom - prisluhniti ljudem, ki so našli zatočišče v Lvivu, vključno z otroki, ki se zdravijo zaradi poškodb, ki so jih utrpele v raketnem napadu na železniško postajo Kramatorsk v v začetku aprila.

"Otroške zgodbe so jo zelo ganile" je zapisal Kozytskiy. "Eno dekle je celo lahko zasebno povedalo gospe Jolie o sanjah, ki jih je imela."

Po poročanju tujih medijev je v državo prišla brez sodelovanja Združenih narodov. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.