L. P. | 20. 3. 2023, 12:30

Boris Kobal se po aferi vrača, za to je zaslužen ta znani Slovenec

Boris Kobal/Facebook, RTV Slovenija

Igralec Boris Kobal je dobil novo priložnost, za katero je zaslužen njegov dober prijatelj, komik, scenarist in režiser. Ta mu je dal takšno vlogo … 

Igralec Boris Kobal, ki se je po aferi za nekaj časa umaknil iz sveta javnosti, se je vrnil z novo vlogo. Priložnost zanjo mu je v svojem novem filmu Nekaj sladkega ponudil njegov prijatelj, komik, scenarist in režiser Tin Vodopivec.

Vloga v filmu je sicer majhna, a kljub temu Kobal pusti pečat. O prijateljstvu s Kobalom je spregovoril v podkastu Aidea s Klemnom Selakovičem.

"2020, ko sem razmišljal, da bi Boris igral to vlogo, se mi je zdela dobra ideja, ker sva imela skupaj tudi eno predstavo in jaz ga imam tudi zelo rad," je Vodopivec razložil. Dodal je, da ne odobrava tega, kar je Kobal storil, meni, da je bilo to čisto plagiatorstvo, obenem pa poudarja, da se nihče ni vprašal, zakaj je do tega prišlo.

V času afere so Vodopivca vabili, da bi povedal svoje mnenje, a je odklanjal takšna vabila, v podkastu pa je poudaril, da bi se morali vprašati, kaj je igralca, ki je bil na kariernem vrhuncu, pripeljalo do tega, da je v depresiji in da sprejema neracionalne odločitve.

Tin Vodopivec/Youtube, posnetek zaslona

"Da prijavi nek tekst, ki ni njegov in potem na koncu niti ne zna reagirati pravilno," je dodal in dejal, da se je takrat zavil v molk. Ljudje pa so ga naenkrat odrinili stran od sebe.

Kobal ima v filmu Nekaj sladkega, pod katerega se je poleg Vodopivca podpisala tudi glasbenica Urška Majdič, stransko vlogo, na bencinski črpalki igra prodajalca. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.