P.M. | 10. 10. 2022, 18:57

Britanski dvor se trese: je imel princ Filip res ljubico?

Profimedia

Veljal je za zglednega moža britanske kraljice Elizabete II., s katero sta imela štiri otroke in bila poročena polnih 73 let. Razkrita bo njegova velika skrivnost, pišejo mediji na Otoku.

Princ Filip, vojvoda Edinburški, je bil ena ključnih osebnosti na britanskem dvoru, nanj se je kraljica vedno lahko obrnila in mu zaupala. "Bil je moja moč in je to tudi ostal," je Elizabeta II. dejala ob njegovi smrti. Tudi mediji so vedno izpostavljali predvsem to, kako zelo družinski človek je bil.

Še ena skrivnost, ki jo je razkril "The Crown"?

Kot te dni navaja britanski Daily Mail, se ameriški ponudnik pretočnih vsebin Netflix, ki predvaja zelo priljubljeno nadaljevanko The Crown (Krona) noče odpovedati "spornim" prizorom. Ti nakazujejo ljubezensko razmerje med princem Filipom in trideset let mlajšo aristokratinjo Penny Knatchbull. Filip tesni prijateljici kraljeve družine v priljubljeni nadaljevanki zaupa težave v svojem zakonu in se dotakne njene roke. 

Tesno prijateljstvo med kraljičinim možem in Penny Knatchbull dviguje napetosti.

Tesno prijateljstvo med kraljičinim možem in Penny Knatchbull dviguje napetosti.

Profimedia

Pri Netflixu so zaradi nakazovanja na ljubezensko razmerje med njima deležni številnih kritik kraljevega dvora. Ti so namreč upali, da bodo zaradi spoštovanja ob nedavni kraljičini smrti "sporne" prizore vendarle odstranili. A se to ni zgodilo.

Penny Knatchbull

Penny Knatchbull

Profimedia

"To je zelo neokusno!"

Iz urada pokojne kraljice pravijo, da gre za veliko krutost do britanskega dvora. Oglasil se je celo Dickie Arbiter, kraljičin nekdanji tiskovni predstavnik, ki meni, da prizora ne bi smeli prikazati le nekaj tednov po pogrebu Elizabete II.

Vlogo Penny Knatchbull ima v nadaljevanki slavna britanska igralka Natascha McElhone, vojvodo Edinburškega pa tokrat upodablja igralska legenda sir Jonathan Pryce.

Natascha McElhone

Natascha McElhone

Profimedia

Britanski mediji ugibajo, da bodo prikazani še nekateri drugi kontroverzni prizori, kar še dodatno podžiga radovednost oboževalcev pred začetkom nove sezone serije. Ta se bo začela 9. novembra.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.