P. L. | 15. 4. 2024, 13:25

Kaj 'naklepata' župnik Martin Golob in Cene Prevc? Številni so se že odzvali

Facebook/Martin Golob

Priljubljeni slovenski župnik Martin Golob je skrivnostno namignil, zakaj ga je obiskal nekdanji smučarski skakalec Cene Prevc ...

Najbolj priljubljeni slovenski župnik Martin Golob je razveselil svoje številne spletne sledilce. Objavil je fotografijo, na kateri je skupaj z nekdanjim vrhunskim skakalcem Cenetom Prevcem.

"Cene me je danes obiskal po naključju ... bo verjetno kmalu sam povedal, na kaj se pripravlja. Na zelo lepo pot … blagoslova!" je nekoliko skrivnostno zapisal poleg.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Martin Golob (@golobmartin)

A številni so hitro sešteli, za kaj bi lahko šlo. "Cenetu manjka še samo en zakrament - poroka," se je glasil eden izmed komentarjev, ki so mu sledili podobni. Številni ugibajo, da bo Prevc očitno naredil nov velik korak in se s svojo srčno izbranko poročil.

Izdal je novo knjigo

Priljubljeni župnik je pred kratkim gostoval tudi v Mastercard podkastu z Borutom Pahorjem, kjer sta se pogovarjala o tem, kako je Golob odkril svoje poslanstvo, kateri del duhovniškega poklica bi nemudoma ukinil in kaj bi se zgodilo, če bi se nekoč strašno zaljubil ...

Na knjižne police prihaja Golobova druga knjiga, ki nosi naslov 365 dni z božjo besedo in prinaša duhovne sadove za čisto vsak dan. Njegova prva knjiga Na spletni prižnici, ki je izšla leta 2022, je bila prodana v 23.000 izvodih, kar jo uvršča v sam vrh slovenskih knjig, ki so bile kadarkoli prodane v samostojni Sloveniji. 

Martin Golob z novo knjigo.

Martin Golob z novo knjigo.

Aleksandra Saša Prelesnik

Prvo knjigo je napisal z novinarjem Lojzetom Grčmanom, vsebuje pa pričevanja o stikih z njegovimi sledilci med epidemijo, o pristni navzočnosti na spletu ter o bistvenih vsebinah krščanske vere. Druga knjiga je nekoliko drugačna in ponuja kratke pridige, ki delujejo kot sopotnik v življenju.

Novo na Metroplay: Mojmir Šiftar o zakulisju MasterChefa, stereotipih in ženi Anji