Uredništvo | 8. 9. 2023, 11:05

Zvezdnica razburkala javnost s provokativno izjavo, se strinjate z njo?

Profimedia

Kot sveža ločenka je želela le izraziti podporo ločenim kolegicam, vendar so njeno sporočilo nekateri razumeli napačno ...

Vse kaže, da v svetu bogatih in slavnih zakon nima več posebnega pomena, kajti nedavno poročeni mladi parčki se zadnje čase ločujejo kot po tekočem traku: po pop pevki Ariani Grande, ki je z možem Daltonom Gomezem zdržala dve leti, zdaj po štirih letih še igralka Sophie Turner in glasbenik Joe Jonas.

To je opazila tudi priljubljena manekenka Emily Ratajkowski, ki se v zadnjih letih, sploh po izidu njene esejistične knjige My Body (Moje telo), vse bolj uveljavlja tudi kot borka za ženske pravice (seveda v okvirih liberalnega feminizma). Tudi ona se je lansko leto po štirih letih ločila od moža, producenta Sebastiana Bear-McClarda, domnevno zato, ker jo je varal. Na svojih družbenih omrežjih pa je zdaj objavila posnetek, v katerem pravi, da "ni nič boljšega od tega, da si ločen pred tridesetim".

@emrata

personally i find it chic to be divorced by the age of 30

♬ original sound - Emrata

"Zdi se, da se zadnje čase veliko mladih žensk ločuje še pred dopolnjenim tridesetim letom," je začela. "Kot nekdo, ki se je poročil pri šestindvajsetih in je ločen dobro leto, stara pa sem dvaintrideset, vam povem, da ni nič boljšega. Res ni nič boljšega od tega, da si v tridesetih, še zmeraj si videti dobro, imaš še malo več svojega denarja, ugotavljaš, kaj bi rad od življenja in tako dalje ... ob tem pa si doživel to poročno fantazijo in dojel, da mogoče ni vse tako, kot je videti. In vse tvoje življenje je še vedno pred tabo."

Mladim ločenkam je še položila na srce, naj se zaradi tega, ker se njihov zakon ni izšel, ne sekirajo preveč. "Vse je v redu, vse je okej. Čestitam," je zaključila.

Kot poroča Daily Wire, je manekenka že večkrat prej spregovorila o svojem pogledu na ločitev in občutkih, povezanih z njo. "Čutim jezo, žalost, vendar pa tudi vznemirjenje in veselje. Vsak dan je drugačen. Dobra stvar pa je, da vem, da čutim vse te stvari, ker zaradi tega verjamem, da bo z mano vse v redu," je povedala mesec dni po ločitvi.

Omenila je tudi, da se je tudi njena mama ločila v zgodnjih tridesetih, preden je spoznala njenega očeta. "Vedno se je z veseljem spominjala tega časa v svojem življenju, zato tudi sama pričakujem, da bo to moje najboljše obdobje, čeprav nisem pričakovala, da se bo tako izšlo."

"Brez stika z realnostjo"

Sporočilo manekenke je opogumilo marsikatero mlado žensko ... in razjezilo marsikaterega moškega. Na primer voditelja podkastov Josha Lekacha, ki je svoj gnev sprostil na družbenem omrežju X. "Emily Ratajkowski, ki je vredna najmanj 8 milijonov dolarjev, zdaj glamurizira ločitev in pravi, da je poroka samo 'fantazija' ... popolnoma brez stika z realnostjo in zblojeno," je zapisal. "Kar pa je najbolj žalostno, je to, da se ženske zgledujejo po njej."