K. Ž. | 10. 6. 2024, 15:56

Oglasila se je Schumacherjeva hčerka: "Prosim, molite za družino!"

WHIO7TV/posnetek zaslona

Plameni so segali več metrov v nebo. Na ranču je v soboto popoldne v mukah poginilo okoli 80 plemenitih športnih konjev. Znan ranč, ki je zagorel, je sicer v lasti družinskih prijateljev dirkaškega velikana Michaela Schumacherja. Policija še preiskuje vzrok požara.

Hčerka priznanega dirkača formule 1 Michaela Schumacherja 27-letna Gina želi pomagati družini, ki se je znašla v stiski. Uspešna jahačica je na svojem Instagram profilu delila fotografije velikega požara v ameriški zvezni državi Ohio.

Na fotografijah, ki jih je delila, lahko vidimo objekt, ki ga obkrožajo plameni. V notranjosti pa se je v tistem času nahajalo več kot sto konj. Lokalni mediji so nato še dodatno razkrili razsežnost te uničujoče katastrofe.

Gina_Schumacher/Instagram

"Prosim, molite za družino Brant. V groznem požaru jim je zgorel hlev. Žal večine konj niso uspeli rešiti," je na Instagramu zapisala Schumacherjeva hčerka. Gina je namreč preko svojega športa povezana s številnimi lastniki in ljubitelji konj po vsem setu. Družini Brant pa je preko kampanje GoFundMe tudi sama darovala več kot 900 evrov. V enem dnevu so uspeli zbrati več kot 120.000 evrov, njihov cilj pa je zbrati 465.000 evrov.

Profimedia

Lastnik ranča Brandon Brant prihaja iz Teksasa, pozneje pa se je z družino preselil na sever ZDA in danes velja za enega najbolj priznanih vzrediteljev konj. Schumacherjevi imajo od leta 2012 v Teksasu svoj ranč XCS, ki se razprostira na 200 hektarjih, poroča Bild. Črki CS v imenu ranča stojijo za Corinno Schumacher, ki je svojo strast do jahanja prenesla na svojo hčerko.

Novo na Metroplay: "Ne biti cringe" | N1 podkast s Suzano Lovec