Uredništvo | 10. 6. 2024, 11:25

Dražba oblačil legendarne Mance Košir že poteka, izkupiček gre v dobrodelne namene

Facebook/Tina Košir

Moda zanjo ni bila potrošniška blaznost, temveč način slikovitega izražanja, kar odražajo tudi oblačila, ki jih ponujajo na dražbi.

Tina Košir, hči legendarne Mance Košir, ki se je pred dobrim mesecem dni poslovila po dolgem boju z zahrbtno boleznijo, je po materini smrti napovedala, da bodo šla njena oblačila na dobrodelno dražbo.

Oblačila, čevlji in dodatki pokojne novinarke in publicistke so zdaj res že dostopni na Facebookovem profilu z naslovom Mančina omara.

Na voljo so izbrani kosi, med katerimi denimo najdemo torbico Marjete Grošelj, čevlje znamk United Nude, DKNY in Pat Calvin ter oblačila in nakit slovenskih oblikovalcev, na primer Firma by Sanja Grcić, DH Fashion, E2RD in drugih. 

Izvirna in barvita oblačila odslikavajo njen odnos do mode, ki zanjo ni bila potrošniška blaznost, temveč način slikovitega, živega izražanja.

Zbrana sredstva bodo podarili Hospicu

Vsa zbrana sredstva z dražbe, ki bo potekala še do 17. junija do 12. ure, bodo šla Slovenskemu društvu Hospic, kjer se je Koširjeva vrsto let zavzemala za boljši odnos do starejših, hudo bolnih in umirajočih.

Pravila so naslednja: navedena je izklicna cena izdelka, poljubni znesek je mogoče zvišati s komentarjem PONUJAM VEČ in novo ceno. V spletni dražbi lahko sodeluje vsaka fizična in pravna oseba (udeleženec), ki je starejša od 18 let, sprejema te pogoje in splošna pravila spletne dražbe. 

Morda vas zanima tudi:

Zmagovalni dražitelj (končni kupec) je udeleženec, ki v danem časovnem intervalu poteka spletne dražbe ponudi najvišji znesek kupnine. V spletni dražbi zgornji znesek končnega nakupa ni omejen, spodnji znesek nakupa pa je omejen z izklicno ceno. Nakup izdelka je obvezujoč, artikle pa bodo kupci lahko prevzeli z dokazilom, da so nakazali znesek na Slovensko društvo Hospic. 

Po zaključku dražbe se konec junija obetata dva dogodka v Ljubljani in Mariboru, kjer bodo kupci lahko prevzeli stvari, preostali pa kupili izdelke, ki ne bodo prodani na dražbi.

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu