A. B. | 9. 7. 2022, 15:24

Hekerski napad pretresel uradni profil Disneylanda: pristojni zgroženi nad njegovimi dejanji

Profimedia/fotomontaža

"Samooklicani heker" po imenu David DO je na Instagram profilu zabaviščnega parka objavljal fotografije in pod objavami zapisoval rasistične izraze in kletvice. 

Na uradnem Instagram profilu kalifornijskega zabaviščnega parka Disneyland se je pred dnevi zgodil hekerski napad, ki ga je po poročanju pristojnih izvedel David DO. Na dogodek je na Twitterju opozoril novinar Ashley Carter. 

Zabaviščni park ima sicer na Instagramu 8,4 milijona sledilcev.

Rasistični izrazi, kletvice in deljenje osebnih fotografij 

"Uradni profil Disneylanda je očitno doživel hekerski napad. Vsaj štiri nedavne objave vsebujejo rasistične izraze in kletvice," je na Twitterju pred dnevi zapisal Carter in ob besedah priložil posnetke zaslona. S slednjih je razvidno, da so na profilu bile objavljene fotografije, ki niso delo kolektiva. 

Objavil je tudi dve osebni fotografiji in dve spletni šali, pod eno izmed fotografij pa je zapisal, da se Disneyjevi zaposleni iz njega norčujejo ob čemer je uporabil tudi rasistične izraze in kletvice. 

Poleg tega je kibernetski napadalec trdil, da je izumil virus covid-19, in grozil, da bo v svet izpustil še virus covid-20, so zapisali na 24ur.

Dogodek so potrdili tudi pristojni

Objave so bile kasneje izbrisane, kar je na Twitterju objavil tudi Carter, za spletni medij Insider pa je Disneyjev predstavnik dogodke tudi potrdil in pojasnil: "Trudili smo se, da smo hitro odstranili neprimerne vsebine in zavarovali naš profil. Naša ekipa za varnost trenutno izvaja preiskavo."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.