25. 6. 2022, 19:00

Jan Plestenjak iskreno o novi ljubezni: "Ribiča, ki vedno ujame največjega brancina, tudi vprašajo, ali je punca z njim zaradi rib?"

Neo Visuals

Eden najbolj priljubljenih in zaželenih slovenskih glasbenikov pri nas je spregovoril o tem, da njegovo srce že več kot leto dni bije v ritmu ljubezni in priznal, da prav "zaradi ljubezni počnemo, kar počnemo. Je rdeča nit vsega." 

Jan Plestenjak bo naslednje leto praznoval abrahama. Je eden redkih slovenskih glasbenik v Sloveniji, ki mu je že dvakrat uspelo napolniti največje prizorišče v Sloveniji – Stožice. S svojim petjem in igranjem na kitaro je osvojil marsikatero žensko srce. Na sceni je od nekdaj veljal za težko neulovljivega samca. Javnost je že pred meseci seznanil z veselo novico, da je srečno zaljubljen in da je izbranko spoznal prek družbenih omrežij.

V najnovejšem intervjuju za aktualno številko revije Metropolitan je beseda, seveda, med drugim tekla tudi o ljubezni. Ta mu je, kot priznava sam, v življenju povzročila veliko ran.

"In hvaležen sem zanje, ker so me naredile izkušenega in mi dale moč."

Vse to je danes 49-letni glasbenik spretno izkoristil in uporabil za pisanje besedil ter ustvarjanje hitov. Po njegovih besedah je lažje interpretirati pesem, se še bolj vživeti v besedilo, če si to tudi sam izkusil in bil prizadet.

Jaka Ivančič

Nekoč je izjavil, da je privlačno, da je avtor poln ran. Zdaj na to odgovarja:

"Seveda. Poln brazgotin. Kako pa naj sicer pojem o stvareh, kako naj mi ljudje verjamejo, če ne bi vedel, za kaj gre. Pomembni so interpretacija besed, njihovi poudarki, pavze. Dober pevec ni tisti, ki ima najboljšo tehniko in največji glasovni razpon, ampak tisti, ki pesem zapoje tako, da te zmrazi."

Vsa ta leta je in še danes velja za osvajalca ženskih src

V intervjuju je med drugim dejal, da se nikoli ni počutil kot tarča, plen. 

"Ne, nimam tega občutka. Vse je odvisno od tega, kako se pozicioniraš. Vedno so mi dejali, kako da je zame grozno, ker da so z mano punce zaradi slave in lepega življenja. Verjetno so bile tudi zato z mano. Ampak to sem si ustvaril sam, ni padlo z neba. Je odsev vsega mojega dela. A ribiča, ki vedno ujame največjega brancina, tudi vprašajo, ali je punca z njim zaradi rib? (nasmeh)"

Ker je večino njegovih pesmi na temo ljubezni, se je Jan dotaknil tudi te teme:

"Ljubezen je božanskost. Krasno je, ker je nerazložljiva – čeprav znajo znanstveniki povedati, kateri kemijski procesi se zaradi nje zgodijo v možganih. Ne vedo pa, zakaj."

Saša Kapetanovič

Pravi, da je srečno zaljubljen in ima punco že leto dni: "Ne skrivam tega, vendar pa tega ne razglašam na 'billboardih'. Normalno živim kot vsak človek, ne vem, zakaj bi to dal na plakate (smeh)."

"Imel sem kar nekaj izjemno intenzivnih zgodb. Z vsemi svojimi puncami sem prijatelj," je med drugim še povedal.

Kaj ga na ženskah najbolj privlači?

"Odgovornost, milina, žar, sposobnost otroškega veselja. Da se nasmeji kot otroček, pa čeprav je stara 40 let. To je tako čisto. Všeč mi je, če znajo ljudje uživati v sreči drugih in se je veseliti. To je težje kot biti dober človek, ki pomaga v nesreči, in pri tem spoznaš čistost osebe."

Celoten iskren intervju s Plestenjakom lahko preberite v aktualni številki revije Metropolitan.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.