P.M. | 16. 7. 2022, 18:26

Robert Golob in javni nastopi: kdo skrbi za "dober glas" predsednika vlade?

Profimedia

Da bi politiku dobro in tekoče tekla beseda, je v veliki meri odvisno od njegove PR službe. Novi slovenski premier je pri tem stavil na osebo, ki je v tem poslu že prava veteranka.

Aktualna vodja kabineta predsednika vlade v 15. slovenski vladi pod vodstvom Roberta Goloba je Petra Škofic. Če vam morda to ime zveni znano, potem vaš spomin nikakor ni slab.

Na političnem parketu že v 90-tih

Škoficeva res ni nobena novinka na slovenski politični sceni. Svetovalka za odnose z javnostmi je bila že v Liberalno demokratski stranki in Liberalni demokraciji Slovenije, in sicer v obdobju od 1990 do 1997. Po tem obdobju je skoraj deset let delala na ministrstvu za kulturo (1997–2006), med mandatoma Rudija Šelige in Andreje Rihter, kasneje pa še na ministrstvu za notranje zadeve (2008–2011).

Diplomiranka Višje upravne šole v Ljubljani, smeri javna uprava, se je večino svoje poklicne poti pravzaprav ukvarjala z odnosi z javnostmi.  

Petra Škofic in Katarina Kresal pred sejo sveta LDS leta 2011.

Petra Škofic in Katarina Kresal pred sejo sveta LDS leta 2011.

Bobo

Večkrat je bilo slišati, da se je njena politična kariera končala ob nekdanji  predsednici LDS  Katarini Kresal oziroma z odhodom njene nekdanje šefice.

Kariera v Lutkovnem gledališču Ljubljana

Nato se je leta 2011 Škoficeva zapisala vodenju odnosov z javnostmi v ljubljanskem Lutkovnem gledališču , kjer je le s krajšo prekinitvijo ostala do letošnjega leta.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Petra Škofic (@petra_skofic)

Kot je zapisano na spletni strani kabineta predsednika vlade, je ob 200-letnici Prešernovega rojstva koordinirala delo vladnega odbora za pripravo in izvedbo Prešernovega leta ter zasnovala tudi projekt Ta veseli dan kulture. V okviru tega projekta slovenske kulturne ustanove vsako leto 3. decembra, na rojstni dan dr. Franceta Prešerna, brezplačno odprejo svoja vrata za obiskovalce.

Znanka ljubljanskih kulturnih prireditev

Slovenski tabloidi Škoficevo tudi večkrat fotografirajo na kateri od kutlurnih prireditev v prestolnici. Še največkrat pa na gledaliških predstavah, saj je njen dolgoletni partner režiser Janez Pipan.

Pipanova zadnja predstava "To noč sem jo videl" že vse od premiere navdušuje občinstvo, ki vsakič z ovacijami nagrajuje ustvarjalce več kot štiri ure dolge predstave, ki je nastala po romanu Draga Jančarja.

Profimedia

Na slovenskem družabnem parketu Petra Škofic in Janez Pipan že dolga leta veljata za enega najbolj ustvarjalnih in trdnih parov.

V velik ponos pa jima je 17-letna hči Katarina Julija, ki poleg umetnosti obožuje tudi konjeništvo, v katerem dosega sijajne uspehe. 

Škoficeva je o svoji novi službi pri premieru Golobu na svojem Facebooku objavila tudi fotografijo in pripisala: "Novo delo se začenja. Ne bo lahko, ampak z dobro ekipo se vse da."

Očitno je tudi novi premier v Škoficevi prepoznal najbolj podkovano osebo za njegovo dobro javno podobo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.