J. Z. | 14. 7. 2022, 15:07 | Vir: STA

Nove težave za Kevina Spaceyja: bo moral v zapor?

Profimedia

Ameriški oskarjevec, ki se zadnja leta sooča s številnimi obtožbami, je moral na sodišče, kjer ga je pričakala množica novinarjev. A sodbe še nekaj časa ne bo izvedel.

Igralec Kevin Spacey, se pred londonskim sodiščem izrekel za nedolžnega v primeru več obtožb kaznivih dejanj spolnega napada. Spacey je zanikal vse štiri točke obtožnice glede spolnega napada in tudi obtožbo, da je osebo prisilil v spolno dejavnost brez privolitve.

Sodnik je določil, da se bo sojenje, ki naj bi trajalo do štiri tedne, začelo 6. junija prihodnje leto.

Domnevna kazniva dejanja, za katere je obtožen hollywoodski zvezdnik, naj bi se zgodila med letoma 2005 in 2013, ko je bil Spacey umetniški vodja gledališča Old Vic v Londonu.

Spacey je bil uradno obtožen 13. junija. Ob prihodu na sodišče Old Bailey v središču Londona so ga pričakali številni novinarji.

Zvezdnik zanika vse obtožbe

62-letni igralec, ki je dvakratni dobitnik oskarja, se je že 16. junija udeležil začetka sojenja na londonskem sodišču. Takrat so mu tudi naložili varščino do naslednjega naroka.

Spaceyjev odvetnik Patrick Gibbs je že minuli mesec dejal, da igralec "odločno zanika vsakršno kaznivo dejanje v tem primeru", in poudaril, da bo to dokazal med sojenjem.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.