J. Z. | 8. 8. 2022, 09:41

Ksenija Benedetti ob rojstnem dnevu ganjena: že navsezgodaj jo je pričakalo presenečenje

Helena Kermelj, osebni arhiv, Tina Kosec in Dejan Nikolič
Ksenija Benedetti ob rojstnem dnevu ganjena: že navsezgodaj jo je pričakalo presenečenje (foto: Helena Kermelj, osebni arhiv, Tina Kosec in Dejan Nikolič)

Dolgoletna vodja državnega protokola se je ob osebnem jubileju razveselila prav posebne pozornosti. Svojega navdušenja ni skrivala.

Predavateljica Ksenija Benedetti je minuli konec tedna praznovala 57. rojstni dan. Na Facebooku je prejela številne čestitke prijateljev. Objavila pa je tudi fotografijo šopka, s katero so jo presenetili že navsezgodaj.

"Navsezgodaj, direkt iz postelje. Spredaj je petka, ne še zadaj nula," je zapisala slavljenka. 

V znamenju okrevanja po težki poškodbi 

Njeno srce je že dolgo rezervirano za soproga Borisa Cavazzo, za katerim pa je težko leto. 83-letnik se je namreč poškodoval ob padcu v hotelu v Dolomitih. Najprej je okreval v bolnišnici v Bolzanu, nato pa še v UKC Ljubljana

Helena Kermelj, osebni arhiv, Tina Kosec in Dejan Nikolič

Ob ponatisu njegove knjige je v pogovoru z Vesno Milek dejal, da ima po padcu težave s spominom. Ne spomni se nesrečnega dogodka, prav tako kot tudi številnih ljudi ne. 

Žena Ksenija Benedetti pa mu je rekla, da je med okrevanjem govoril italijansko. “Ne spomnim se. Ksenija pravi, da sem celo govoril po italijansko. Zakaj pa?” pravi Boris.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.