N. V. | 13. 7. 2022, 14:21

Kuharski mojster Luka Jezeršek o nenavadni anekdoti z dopusta

Instagram Aleksandra Jezeršek Matjašič

Kuharski mojster in sodnik kulinaričnega tekmovanja MasterChef Slovenija si v poletnih mesecih rad vzame čas za oddih z družino. Med drugim zelo uživa v plovbi z jadrnico, s katero pa takšnih in drugačnih pustolovščin ne manjka.

Visoke temperature nas vabijo na osvežitev v morju. Mnogi zato objavljajo fotografije s počitnic in vzbujajo zavist pri tistih, ki se poskušajo ohladiti pod klimo v službi. 

Eden takšnih, ki je bolj uvideven do vseh, ki na počitnice še čakajo, je kuhar Luka Jezeršek. Kljub temu da je na sanjskem dopustu, tega dejstva ne poudarja na družbenih omrežjih.

Na jadrnici

Dopust preživlja na jadrnici in na družinskem vikendu v Istri. Za piko na i pa še kolesari s sosedi, je povedal za revijo Lady.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ᴀʟɪᴄᴀ (@alicajm)

Pojasnil je še, zakaj rad jadra: "Všeč mi je, ker si mobilen in hkrati odmaknjen, ker vidiš in doživiš več kot sedeč na plaži. Pa razgledi so čudoviti."

Koga je vzel s seboj?

Na dopust je s seboj vzel svojo družino: tri otroke in ženo Aleksandra Jezeršek Matjašič. "Rekli so mi, da se je treba držati punce, s katero zdržiš nekaj dni na jadrnici, in jaz se je še vedno držim. Jadranje ti zleze pod kožo in oba z ženo ga obožujeva, strast pa spretno prenašava tudi na otroke."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ᴀʟɪᴄᴀ (@alicajm)

Anekdote z jadrnice

Za omenjeno revijo je zaupal tudi anekdoto z dopusta: "V Šibeniku sem na pomoč priskočil neki jadrnici, ki zaradi močnega vetra ni mogla izpluti. Vmes sem po pomoti odložil telefon na sosednjo jadrnico. Potem smo ga ves dan iskali, kontaktirali smo to jadrnico, ki smo ji pomagali pri izplutju, a telefona ni bilo nikjer. Ko smo prišli z dopusta, so nas iz zavarovalnice, kjer imam sklenjeno počitniško zavarovanje, klicali, da so našli moj telefon v Berlinu. K sreči sem imel v ovitku kartico zavarovanja in tako so najditelji vedeli, kdo je lastnik. Telefon je čez nekaj dni prispel po pošti."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Jezeršek (@lukajezersek)