A. B. | 25. 8. 2022, 09:57

Meghan Markle in princ Harry sta razširila družino! Posvojila sta ...

Profimedia

Vojvodinja in vojvoda Susseška sta iz trpečih razmer rešila navihanko, ki je kot članica njihove družine zdaj ljubljena kot še nikoli doslej.

Meghan Markle in princ Harry sta uradno posvojila 7-letno Mio, starejšo psičko pasme gonič. Pred kratkim je bila rešena iz vzrejnega zatočišča v Virginiji. 

"Psička je starejša, ima zdravstvene težave in je travmatizirana zaradi svoje preteklosti," je za People pojasnila Shannon Keith, odvetnica za pravice živali.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan Markle (@meghan_markle_page)

Meghan je odvetnico poklicala osebno 

Keithova je za LA Times pojasnila, da jo je vojvodinja prek neznane telefonske številke osebno poklicala: "Pogovarjali sva se 30 minut, ko sem pomislila: 'Je to Meghan Fox'?" pove odvetnica. 

Po tem ko je ugotovila, da se dejansko pogovarja z vojvodinjo, sta s princem Harryjem skupaj z dvema varnostnikoma obiskala reševalni center v dolini San Fernardo.

Odločila sta se, da želita v svoj dom sprejeti prav Mio, čeprav bi lahko s seboj vzela mlajše in zdrave psičke. Mia je bila namreč ena od psic, ki je pod prisilo kotila za namene medicinskih raziskav. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan Markle (@meghan_markle_page)

O posvojiteljih le lepe besede

"Vojvoda in vojvodinja susseška sta najbolj ljubeča, občutljiva in skrbna posvojitelja, kar sem jih srečala!" je Keithova povedala za People in dodala: "Bili smo tako počaščeni, da sta podprla Beagle Freedom Project (Projekt osvoboditve goničev) in se odločila posvojiti psa, ki je bil zlorabljen."

Mia ni prva posvojenka, ki je del družine. Po poroki leta 2018 sta namreč zakonca posvojila tudi črno labradorko po imenu Pula. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan Markle (@meghan_markle_page)

Povedala je, da sta jo navdušila s tem, ko sta po posvojitvi z njo ostala v stiku in jo redno obveščala o tem, kaj se dogaja s posvojeno Mio. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.