10. 5. 2022, 22:02 | Vir: STA

Mike Tyson se sooča z obtožbo za napad: kaj je odločilo sodišče?

Profimedia

Nekdanji boksarski prvak se je zapletel v incident, v katerem je potnika tudi huje poškodoval. 

Nekdanji svetovni prvak v boksu Američan Mike Tyson jo je odnesel brez obtožbe zaradi nedavnega izpada na letalu. Pristojni državni tožilec Steve Wagstaffe je za ameriške medije povedal, da se je tako odločil "glede na okoliščine incidenta" in na prošnjo obeh vpletenih strank. 

"Žal je imel gospod Tyson na letu neprijeten dogodek z agresivnim potnikom, ki ga je nadlegoval in vanj vrgel plastenko,"

Za Tysona že dlje velja, da je nagle jeze in da se težko brzda. Tak je bil tudi v ringu, ko je pred 25 leti v dvoboju z Evanderjem Holfieldom tekmeca ugriznil v uho in mu ga košček odgriznil.

Profimedia

Ameriški mediji so aprila objavili posnetek z letala, ki kaže, kako se je Tyson na letalu nagnil čez naslon sedeža in moškemu, ki je sedel v vrsti za njim, zadal udarce s pestmi.

Spletni novičarski portal TMZ je takrat poročal, da je Tyson napadel potnika, za katerega naj bi bilo videti, da ga je motil na letalu. Kot je bilo videti na posnetku, je napadeni moški utrpel več modric na obrazu ter prask.

"Iron Mike" oziroma železni Mike je bil sprva prijazen do potnika in njegovega prijatelja, ko sta se vkrcala na let, a je ponorel, ko ga moški "ni in ni nehal provocirati". Zadeva je zato prišla do tožilstva, ki pa je ustavilo postopek.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.