26. 5. 2022, 14:49

Mladen Grdović odkrito o vsem, kar je izgubil zaradi "kozarčka vina"

Instagram/Mladen Grdović

S solzami v očeh je spregovoril o tem, kako se bori. Njegove težave z opitostjo so ga namreč stale normalnega življenja. V tem procesu pa je izgubil veliko in preveč. 

63-letni hrvaški pevec Mladen Grdović, ki že od leta 1996 poje pesmi o življenju, je tokrat priznal, da njegovo ni tako lepo, kot bi lahko bilo. Zaradi težav z alkoholom je namreč izgubil vse – ženo Branko, prijatelje in, kot pravi sam, tudi ponos. 

"Izgubil sem vse, kar imam rad, tudi ženo Branko.Vsi so bili do mene pošteni, jaz pa jim tega nisem vračal," je v iskrenem intervjuju za In Magazin povedal Grdović. Svojo največjo težavo prepoznava predvsem v alkoholu. 

Največjo bolečino pa mu povzroča izguba njegove družine: "Ubogi brat in družina. Vsi so trpeli. Če bi bil dovolj pogumen, bi rekel, naj me preprosto zapustijo." 

In Magazin

Priznal je tudi, da z Brankico zaradi tega ne najdeta več skupnih besed: "Ni ji mar zame in zaradi tega je ne obsojam. Vsaka ženska, ki tako dolgo obdrži takšnega 'norca', kot sem bil jaz, je neverjetna," dodaja. 

"S pesmijo je vse lažje, saj je to edini način, da povem, kar čutim," je še iskreno priznal Grdović. 

Alkoholu je že večkrat skušal reči "ne" 

Leta 2009 je prvič priznal, da ima resnejše težave z opitostjo, večkrat pa je poskusil iz tega ognja že pobegniti.

Med enim izmed nastopov leta 2017 se je odločil in o tem tudi javno spregovoril, da pije le še vodo. Takrat je izjavil tudi, da je zaradi tega izgubil kar štiri kilograme in dodal:

"Razumem, da bodo mnogi mislili, da bo to le še en v nizu mojih neuspešnih poskusov prenehanja pitja, a tokrat je drugače, ker sem se odločil, da se od 'bevande' poslovim za vedno," je dejal Grdovič.

Mladen Grdović/Facebook

Želja preprosto ni dovolj velika 

Žal pa Grdović še zmeraj pregloboko pogleda v kozarec. Na nedavnem koncertu v Sloveniji je namreč na oder prišel skoraj nepriseben. Po odru je padel, z njega pa ga je mogel odnesti njegov varnostnik. 

Po dogodku so na 24sata poročali, da se je preko Facebooka občinstvu opravičil. "Vsem se zahvaljujem za podporo. Nikomur ne zamerim in prevzemam odgovornost nase," je povedal in dodal: "Gremo novim zmagam naproti. Grdović vas ima rad."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.