A. B. | 9. 2. 2023, 07:33

Na obtožbe Jerce Legan o "mračnem zakonu" se je odzval njen nekdanji soprog

Žiga Živulović jr./BOBO/Facebook/MGL/fotomontaža

Pol leta po ločitvi, ki je mnoge presenetila, je spregovorila o njunem odnosu in med drugim dejala: "Vztrajati v takšnem toksičnem odnosu bi pomenilo: ali si nora ali boš pa znorela." Zdaj se je na njene besede in obtožbe glede posesivnih in egocentričnih motenj odzval tudi njen nekdanji mož, ki je zoper njo vložil celo kazenski postopek. 

Pisali smo o tem, da je publicistka in novinarka Jerca Legan razkrila podrobnosti svojega dolgoletnega zakona z vladnim funkcionarjem Milanom Cviklom, s katerim sta se poročila leta 2009, rodila sta se jima dva sinova.
Na videz popoln zakon se je končal lansko leto, pol leta kasneje pa je Leganova za revijo Jana razkrila, da je bil njun zakon celo "mračen", kot ga je poimenovala sama. 

Osebni Arhiv Jerce Legan

"Idealizirana pripoved, ki se je slikala skozi medijske zapise o dosežkih in selitvah, je bila del realnosti, a hkrati maska za temačnejše ozadje, s katerim sem morala živeti. Ker sem bila vzgojena v pošteno, skromno in delavno dekle, ki je skozi življenje postajalo odporno proti marsičemu, očitno nisem zmogla prepoznati, da bi imel kdo z egocentričnostjo ter posesivnostjo slabe namene, zato sem negativne okoliščine trmasto filtrirala, ne da bi se postavila zase," je povedala in dodala: 

"Vztrajati v takšnem toksičnem odnosu bi pomenilo: ali si nora ali boš pa znorela. Kruta spoznanja trinajst let pozneje bolijo, a hkrati hrabrijo, da je odslej z drugačno lestvico vrednot lahko samo lepše," je iskreno priznala.

Na njene besede se je zdaj odzval Cvikl, ki je zoper svojo nekdanjo ženo vložil kazenske postopke. 

Od njega naj bi odtujevala otroke

Cvikl se je odločil odzvati na njene besede in zatrdil, da so navedbe v celoti neresnične in "žaljive ter škodujejo ne le meni osebno, temveč zlasti mladoletnima otrokoma, ki ju tudi na ta način Jerca Legan namenoma odtujuje od mene", je zapisal v sporočilu za uredništvo lokalno.si. 

"Zoper Jerco Legan bom v zvezi z lažnimi obtožbami sprožil ustrezne kazenske in druge postopke. Slednja je s tem intervjujem in objavo neresničnih dejstev v tisku prešla meje dopustnega in izpolnila znake več kaznivih dejanj zoper čast in dobro ime, kot tudi znake kaznivega dejanja kršitve tajnosti postopka," je dodal. 

Žiga Živulović jr./BOBO

Poudaril je, da so vsi postopki med njima tajni, na kar sta bila opozorjena, zato več o zadevi ne bo komentiral: "Prav tako se bom v tem trenutku nadaljnjih komentarjev v zvezi z neresnično in lažno vsebino vzdržal, kot oče, predvsem zaradi zaščite mojih mladoletnih sinov." 

V zaključku je dodal: "Prepričan sem, da so tovrstne objave, ki jih lahko prebirata moja mladoletna sinova, za njiju izredno škodljiva. Vsled navedenemu prosim tudi vse novinarje, da spoštujejo pravice, interese in zasebnost mojih mladoletnih sinov, ki sta zaradi tovrstnih objav zelo izpostavljena in jima nastaja nenadomestljiva škoda." 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.