P. L. | 3. 12. 2022, 09:39

Nezaslišano: Znani Slovenec doživel možgansko kap, dispečer mu je dejal naj pokliče taksi

Voyo/posnetek zaslona

Ko je klical prvo pomoč in prosil, naj po njega pride reševalno vozilo, je dobil hladen odgovor, da mu ne pripada. Znani obraz resničnostnega šova razkriva, kakšno dramo je doživel. 

Pisali smo že, da je Drago Kosmač, ki smo ga spoznali v šovu Ljubezen po domače, doživel zelo hladno izkušnjo s strani zdravstva. 

Pred dnevi je imel težave z zdravjem, imel je močno bolečino za levim očesom, nato ga je močno pričela boleti še leva stran glave. Večkrat si je izmeril krvni tlak, ta je bil močno povišan. 

"Zgornji je bil  vedno med 170 in 180, spodnji pa med 104 in 115," je povedal za Metropolitan in dodal, da je poklical prvo pomoč in ker nima lastnega prevoza, je prosil za reševalno vozilo. Povedal je, da ima plačane vse zdravstvene prispevke in da njegovo počutje resnično ni v redu. A naletel na zelo hladen odgovor, da mu slednje ne pripada in da naj si pokliče taksi.

V bolnišnico ga je peljal prijatelj, kjer so ga prijazno sprejeli, zaradi dvojnega vida, ki se je pojavil kasneje pa je imel naslednjega dne ponoven pregled. Ta je pokazal, da je doživel možgansko kap.

"Po včerajšnjem ponovnem obisku urgence, sem bil hospitaliziran, ker sem doživel lažjo možgansko kap. Zdaj sem v redu, pritisk so stabilizirati," je za Metropolitan pojasnil Drago, ki je še vedno v bolnišnici, a ostaja zelo optimističen.

"Jaz sem danes že mnogo boljši, le vid se še ni ustalil, tako, da vidim vse še dvojno, le pokojnina je ostala enojna," je v smehu dejal.

V bolnišnici bo ostal do začetka prihodnjega tedna, ko pa bo prišel domov, bo zahteval določena pojasnila.

"O tem zakaj nisem mogel dobiti prevoza je zdaj vse tiho. Bom pa zahteval pojasnila, ko pridem domov. Jaz ne zahtevam nič takega, kar bi ne pripadalo vsem," je še pojasnil.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.