P.M. | 28. 9. 2022, 15:50

Nov udarec za Harryja in Meghan: ali lahko padeta še nižje?

Profimedia

Po zadnjem obisku v Združenem kraljestvu in udeležbi na kraljičinem pogrebu smo dobili vtis, da se njun status v kraljevi družini ureja. Očitno smo se zmotili ...

Preden sta se princ Harry in njegova soproga Meghan Markle januarja 2020 odpovedala kraljevim dolžnostim in se preselila v ZDA, sta bili na uradni spletni strani britanske kraljeve družine njuni imeni navedeni tik pod Williamom in Kate Middleton. Zadnja posodobitev strani po kraljičini smrti jima glede vrstnega reda kraljevih članov sodeč ne obeta nič dobrega - njune fotografije so romale povsem na dno strani.

Odnosi so še vedno na trhlih tleh

Ko sta bila še v službi krone, sta bili njuni podstrani tik princem Williamom in njegove žene Kate, ki zdaj nosita naziva valižanskega princa in valižanske princese. Odločitev, da se oddaljita od britanske kraljeve družine, je Williama, bodočega kralja, tako zelo razhudila, da brata nekaj časa nista govorila.

Profimedia

V zadnjih dveh letih sta se Harry in Meghan le redko vračala v Združeno kraljestvo. Vendar je usoda hotela, da sta bila na Otoku ravno v času, ko je umrla britanska kraljica Elizabeta II., na katero naj bi bil Harry zelo navezan. 

Namerno potisnjena "na dno"?

Že med kraljičinim pogrebom sta "črni ovci" družine morala sedeti v drugi vrsti, namesto v prvi s preostankom britanske kraljeve družine. Harry na babičini pogrebni slovesnosti ni smel nositi vojaške uniforme, to so mu dovolili nositi na pogrebu, a brez kraljičinih začetnic.

Profimedia

Zdaj sta doživela še udarec glede vrstnega reda fotografij, ob čemer ni mogoče prezreti, da sta postavljena ob osramočenega princa Andrewa in celo mlajše člane kraljeve družine. Kot poročajo britanski mediji, kralj Karel III. med svojo vladavino načrtuje "zmanjševanje" monarhije, saj verjame, da javnost ne želi plačevati za vedno večjo kraljevo družino.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.