A. R. | 6. 2. 2023, 11:28

Ota Širca Roš se je na vso moč upirala, a je na koncu popustila

Zaklop

Priljubljena TV-voditeljica nam je razkrila, kje in s kom bo preživela zimske počitnice ter zakaj so jo okoliščine prisilile, da je morala požreti svoje besede.

Za okoli 150.000 učencev in dijakov iz osrednje in zahodne Slovenije so se začele težko pričakovane zimske počitnice in tudi nekaj znanih Slovencev se je odpravilo na zaslužen oddih. Medtem ko nekateri izberejo snežne strmine, pa se je Ota Širca Roš odločila, da gre v tople kraje.

"Zimske počitnice bomo letos izkoristili. Mož je na službenem potovanju v Aziji, med drugim tudi na Tajskem, kjer se mu bom z otrokoma na koncu pridružila. Da si bom res zaslužila dopust, si ga bom tako, da grem z dvema mulcema sama na Tajsko. Rekla sem mu, če nas ne počakaš na letališču, bom jaz stopila dol z letala in tekla v eno smer (smeh)," je o načrtih za Metropolitan.si spregovorila Ota. 

Ta ima z Borutom Širco dva sinova, starejšega Prema, ki prav danes praznuje 7. rojstni dan, in Zara, ki je star tri in pol. Čeprav sta še majhna, sta videla že nekaj sveta. S staršema sta bila že v Maroku, Egiptu, Prem je bil celo že na Zelenortskih otokih.

Osebni arhiv Ote Širca Roš

Namesto torte mango

Za njiju je bila pot na Tajsko zagotovo najdaljše potovanje, saj je trajala ves dan. "Zdoma bomo 25 ur, 7 ur pa bomo čakali v Istanbulu na letališču," je pred odhodom pojasnila simpatična TV-voditeljica POP IN.

Ota se nam je oglasila iz Tajske in nam zaupala, da so varno pripotovali in da si je Prem za rojstni dan zaželel obiskati tempelj z velikim budo. Želja se mu je seveda izpolnila. Namesto torte pa se bo slavljenec po maminih besedah danes sladkal z mangom in priljubljeno tajsko slaščico mango sticky rice.

Osebni arhiv Ote Širca Roš

Okoliščine so jo prisile, da je popustila

Ota nam je tik pred potovanjem še razkrila, da do nedavnega niso imeli doma pametne tablice, a so jo okoliščine prisile, da so jo kupili.

"Vztrajala sem pri tem, da bom ena teh mam, ki nimajo tablic, pa me v jamo zvlecite, če želite. Ampak ne, ne dam se, sem si govorila. No, ni me bilo treba v jamo zveči, ampak sem morala samo pogledati vozovnico, da bom 7 ur na letališču s tamalima sama, in ne, ne gre. Kupila sem tablico (nasmeh)."

Preden si sinova ogledata risanko, se dobro pozanima glede zgodbe, iskreno pa tudi pove, kakšnih vsebin ne mara: "Seveda imam pod kontrolo, kakšne risanke gledata moja otroka. Ne maram risank, kjer je eden proti svetu in ne maram risank, kjer nekdo z nasiljem reši dan, kot je zdaj zelo moderno slišati. Tega res ne maram in ne maram, če je preveč efektov. Od starejših risank imata rada Smrkce in Medveda Bojana, A je to (znana tudi pod imenom Pat in Mat, op. a.)."

POP TV

Med drugim še prizna, da čeprav prihajata otroka iz istega gnezda, sta si brata med seboj zelo različna. "Prem je nežna, empatična, globoka dušica, Zar pa je en tak nabrit nagajivec. Dva pola različna, ampak ene vrednote in osnove pa imata iste. Tisto, kar jima lahko z Borutom dava. Zelo se imata rada, delita si stvari, zagovarjata se, če enega oštevam, jh slišim od drugega."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.