A. B. | 18. 9. 2022, 16:27

Priljubljena žirantka iz šova Zvezde plešejo obeležila okroglo obletnico: zaupala je svojo skromno željo

Instagram/Katarina Venturini

Svetovno znana plesalka, ki je v paru plesala tudi z Andrejem Škufco, svoj čas še zmeraj posveča plesu, a pravi, da se prav tega jubileja ni posebej veselila: "Morda se bo malo čudno slišalo, ampak vem, da bom dolgo živela in bo še kar nekaj okroglih obletnic, ki jih bo morda bolj vredno praznovati," je med drugim povedala. 

Plesalka in sodnica TV-šova Zvezde plešejo Katarina Venturini,  je pred nekaj dnevi obeležila svoj 50. rojstni dan. V svoji profesionalni plesni karieri je osvojila več kot 20 prvih mest na državnih tekmovanjih v standardnih in latinskoameriških plesih, vse ob boku z Andrejem Škufco, s katerim sta bila tudi štirikratna svetovna prvaka.

Danes ima šestletnega sina Marka z Damjanom Kuzmičem. 

Kako je preživela svoj rojstni dan, ali je ga je "na veliko" praznovala in tudi, kaj ji danes v življenju pomeni največ, je zaupala za spletni medij Lokalno.si.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PLESNA ZVEZDA (@katarina_venturini)

Rojstni dni ni nikoli posebej praznovala 

Venturinijeva je povedala, da tako manjših kot večjih življenjskih obletnic zaradi treningov in tekmovanj v plesu ni nikoli posebej praznovala, zato je tudi iskreno povedala, da je na 50. obletnico "kar malo pozabila." Pojasnila je namreč, da je organizirala že veliko praznovanj, zato za jubilej ne bo organizirala ničesar, temveč bo rojstni dan preživela ob kozarcu z najbližjimi, tudi ob učencih svoje plesne šole. "Nikoli nisem na veliko praznovala rojstnih dni, da bi se vse ustavilo ali da bi kam šla, si kaj privoščila. Vedno sem delala na rojstne dneve – če si športnik, moraš iti na trening ali tekmo ne glede na rojstni dan. Iz tistega časa sem ohranila to kot čisto normalen dan," je povedala. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PLESNA ZVEZDA (@katarina_venturini)

Zato si tudi za darilo ni zaželela ničesar posebnega in povedala, da je "že prerasla materialna darila." Mož ji največkrat kupi nakit, na kar Venturinijeva komentira: "Mi je prav nerodno in rečem, ali ni škoda denarja. (smeh) Želim si samo, da bi bila zdrava, da bi bili zdravi vsi okoli mene, da bi lahko počela to, kar me veseli, torej učila ples. Da bom še naprej 'fit', da bom lahko to počela … Ja, gledam v prihodnost predvsem z željo, da bom še dolgo 'fit'," je zaupala. 

Čim več časa si želi posvetiti svojemu sinu 

Njen sin Mark je letos prvič stopil čez prah osnovne šole, kar je tudi sama dojela kot "zelo veliko prelomnico," svoje materinsko poslanstvo pa si želi izkazovati tudi na način, da se nikoli ne bo počutil osamljenega: "Ko sem bila noseča, sem si obljubila, da me bo otrok držal pokonci, da ne bo čutil, da je imel stare starše, ki se jim nič ni dalo ali ki niso zmogli. Tudi to je motivacija, da se posvečam sebi, svojemu telesu, da telovadim, se gibam, sem v kondiciji. To me žene naprej," je povedala. 

"Mark je vznemirjen in željan novih poznanstev in izzivov, vsak vikend sprašuje, kdaj bo spet šel v šolo," je namignila Venturinijeva. 

Prav zato, da bi mu ponudila kar največ časa, kot zmore, se je na to pripravila že v naprej: "Ker sem organiziran človek in rada načrtujem, sem se že spomladi začela pripravljati na jesenski čas, se pravi, kako bom čez šolsko leto delala, da bom dovolj z Markom in vseeno še počela to, kar me veseli. Zdaj se to moje načrtovanje udejanja in sem zelo vesela, da je tako ali še bolje, kot sem si zamislila," je pojasnila. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nika Ambrozic Urbas (@nikaurbas)

V tekmovalne čase se ne bi več vrnila

Sama pravi, da se v naporne tekmovalne čase več ne bi vrnila: "Ne, to je bil ogromen stres, kjerkoli sem bila, na treningu z učiteljem ali na tekmi, ko te ocenjujejo, gledajo, moraš delati vtis … Bil je večni boj za dober vtis in dober rezultat. Ni mi žal tega časa, ostalo je tudi veliko pozitivnih stvari, ki so me oblikovale, ampak ne bi pa šla nikoli nazaj," je med drugim zaupala in izdala tudi, da si želi pri svojem sinu prebuditi predvsem preprostost v plesnem koraku: "To želim pri Marku spodbujati, da nima zavore pred plesom, ker ne bi vedel korakov, ampak da zna tudi sproščeno zaplesati, ko sliši glasbo." 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PLESNA ZVEZDA (@katarina_venturini)


Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.