P. L. | 31. 8. 2022, 13:04

To so bile zadnje besede princese Diane, ki jih je namenila svojima sinovoma

Profimedia

Mineva 25 let od smrti kraljice ljudskih src, njena potomca princ William in Harry se še vedno spominjata zadnjega pogovora.

Princa Harry in William sta se tistega usodnega dne, 31. avgusta 1997, le nekaj ur pred materino smrtjo z njo pogovarjala. O tem sta spregovorila za dokumentarni film ITV Diana, njuna mati naj bi ju še zadnjič poklicala na grad Balmoral na Škotskem.

Spomini princa Harryja

"Ne spomnim se točno, kaj sem rekel, spomnim pa se, da mi bo do konca življenja žal, kako kratek je bil telefonski klic," je v dokumentarcu povedal princ Harry. "Če bi vedel, da bom takrat zadnjič govoril z mamo, bi ji povedal veliko več."


Dodal je še, da mu je še danes, ko gleda nazaj, zelo težko in da se bo s tem spopadal vse življenje. "Če bi vedel, da zadnjič govorim z njo, bi se pogovor odvijal drugače. Če bi vsaj slutil, da ji bo tistega večera odvzeto življenje …"

Profimedia

Spomini princa Williama

Princ William se spominja, da sta z bratom "tekala naokoli, se ukvarjala s svojimi zadevami, se igrala z bratranci in se zelo zabavala", ko sta prejela mamin klic. V dokumentarcu je poudaril tudi to, da se jima je zelo mudilo: "Zbogom, se vidimo pozneje. Ali lahko sedaj grem?"

Tako kot njegov brat tudi William obžaluje, ker je bil brezbrižen. "Če bi vedel, kaj se bo zgodilo, ne bi bil tak. Ta telefonski pogovor mi bo za vedno ostal v spominu," je še dodal.

Ko se je tragično ponesrečila, je bila princesa Diana stara komaj 36 let, njena sinova pa 15 in 12 let.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.