26. 6. 2022, 18:00

Urška Klakočar Zupančič prvič iskreno o tem, ZAKAJ je obula rdeče čevlje

Bobo/fotomontaža
Urška Klakočar Zupančič prvič iskreno o tem, ZAKAJ je obula rdeče čevlje (foto: Bobo/fotomontaža)

V njih se pojavlja še naprej, a zdaj je razkrila tudi razlog, zakaj jih je izbrala za svoj prvi uradni nastop v državnem zboru.

"Sem oseba, ki se ne uklanja nekim togim pravilom, in tako bo tudi ostalo," je odgovorila predsednica državnega zbora na vprašanje: Kdo je Urška Klakočar Zupančič?, ki ji ga je v oddaji Ena na ena na Pop Tv zastavil voditelj Uroš Slak. 

Pop TV/posnetek zaslona

V nadaljevanju je voditelj tudi omenil, da je ob njenem vstopu v hram demokracije takoj prišlo do škandala zaradi njenih rdečih salonarjev, v katere je bila ob tej priložnosti obuta.

Na to je Klakočar Zupančičeva hitro pripomnila: "So tudi danes tukaj."  S tem je seveda mislila, da je v njih prišla obuta tudi na snemanje pogovora v studiu.

Zakaj jih je obula?

So rdeči čevlji morebiti zaznamovali njeno politčno kariero in kako to, da se je odločila za takšno izbiro za uradni dogodek?

Kot je dejal Slak, verjetno tudi sama ve, da je v Sloveniji marsikdo alergičen na rdečo barvo.

"O čevljih iskreno takrat nisem razmišljala," je odgovorila predsednica državnega zbora. In dejala: "Neke čevlje sem morala obuti, bosa pač nisem prišla v parlament."

Potem je nadalje razložila: "Glede na to, da sem bila vsa v črnem - in tudi prijateljica mi je tako predlagala - sem se odločila, da z rdečimi čevlji malce popestrim celotno opravo." 

Bobo/fotomontaža

Buren odziv jo je presenetil, a bila je tudi ponosna

Klakočar Zupančičeva je ob vsem tem dejala, da si ni niti v sanjah predstavljala, da bo to povzročilo tak gnev. Sploh pa, da bodo družbena omrežja tako poskočila ob tem. "Zdelo se mi je, da smo kot družba že malo prerasli takšne zadeve," je povzela svoj vidik.

Na Slakovo vprašanje, ali so jo seksistični zapisi prizadeli, pa je odgovorila: "Ne, samo nasmejala sem se. V življenju sem doživela že mnogo hujših stvari, kot je nek seksističen zapis o rdečih čevljih."

Klakočar Zpančičeva je tudi dejala, da je bila na nek način celo ponosna, da je povzročila gibanje rdečih čevljev, ko so se ženske združile in pokazale podporo proti todvrstnim seksističnim izjavam  

Bobo
Urška Klakočar Zupančič v rdečih salonarjih na državni proslavi.

Urška Klakočar Zupančič v rdečih salonarjih na državni proslavi.

Ženstvenosti si ne bo pustila vzeti

Na koncu je še dodala, da je že takrat pozvala ženske, da naj pokažejo svojo ženstvenost in svojo žensko energijo.

Kot pravi, je to možno tudi s čevlji ali pa z obleko.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.