21. 3. 2023, 20:34

Za neverjetno vsoto prodali luksuzno stanovanje, kjer je pred 15 leti umrl hollywoodski zvezdnik, ki je blestel kot Joker

Profimedia/fotomontaža

Domovanje Heatha Ledgerja, ki smo si ga najbolj zapomnili po ikonični upodobitvi Batmanovega največjega nasprotnika, je dobilo novega lastnika.

Nekdanje domovanje Heatha Ledgerja, ki so si ga mnogi najbolj zapomnili po ikonični upodobitvi Jokerja v Vitezu teme iz leta 2008 - eni izmed filmskih različic o stripovskem superjunaku Batmanu - so pred kratkim prodali za ogromno denarja. Za stanovanje na Manhattnu v New Yorku, kjer so avstralskega igralca pred dobrimi 15 leti našli mrtvega, je kupec plačal nekaj več kot 13,2 milijona evrov

Umetelno izdelane strope podpirajo stebri

Več kot 4.400 kvadratnih metrov veliko podstrešno oziroma 'penthouse' stanovanje z odprtim tlorisom, tremi spalnicami in temi kopalnicami, za katerega naj bi preminuli igralec plačeval kot podnajemnik plačeval nekaj več kot 23.000 evrov na mesec, se nahaja v večnadstropni stavbi, ki je bila zgrajena leta 1873. Stanovanje so kmalu po njegovi smrti prenovili, zdaj pa je šlo popolnoma opremljeno v prodajo, piše TMZ.

Stanovanje ima umetelno izdelane strope, ki so visoki 14 metrov in jih podpirajo litoželezni stebri. Kljub posodobljeni opremi pa je ostalo v precejšnji meri enako, kot je bilo takrat, ko je v njem živel Ledger. Prenova še najboj pride do izraza v kuhinji, ki so jo opremili s sodobnejšo opremo in v kopalnici, ki je po prenovi dobila marmorne stene in tla. Stanovanje ima tudi kamin, po meri narejena okna pa so zvočno izolirana, poroča New York Post.

Celotno stavbo, v kateri se nahaja omenjeno stanovanje, so že leta 2021 prodali za vrtoglavih 45,5 milijonov evrov, skušali pa so ga prodati celo za nekaj več kot 60 milijonov evrov.

S svojo zadnjo vlogo požel veliko slavo

Heath Ledger je 22. januarja 2008 umrl zaradi prevelikega odmerka zdravil. Star je bil komaj 28 let. Istega dne sta ga v omenjenem stanovanju nepremičnega našli njegova hišna pomočnica in maserka. Reševalci so ga poskušali oživljati, a neuspešno. Novica o njegovi smrti se je hitro razširila. Pred stavbo, kjer je živel, so se še istega dne zbrali številni oboževalci, da bi se poklonili preminulemu. Veliko jih je tam pustilo cvetje in sveče.   

Zvezdnik je le nekaj mesecev pred smrtjo odigral svojo najbolj odmevno vlogo - Jokerja v Temnem vitezu. Vlogo v filmu, ki je izšel šele po njegovi smrti, so pohvalili tako kritiki kot občinstvo, z njo pa je po smrti požel veliko slavo. Za vlogo Jokerja je posthumno prejel tudi zlati globus in oskarja.    

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.