J. Z. | 19. 9. 2022, 16:42

Žena princa Edwarda med pogrebom mirila žalostnega princa Georgea: njena gesta ganila Britance

Twitter/DelMody

Pogreb britanske monarhinje je bil gotovo naporen dogodek za celotno kraljevo družino. Mnogi so se spraševali, ali ne bo večurna slovesnost prenaporna za otroka princa Williama, ki sta mirno spremljala dogajanje. Z nežno potezo pa ju je mirila tudi Williamova teta.

Devetletni George in sedemletna Charlotte sta se v družbi sorodnikov pridružila pogrebni slovesnosti za pokojno kraljico Elizabeto II., medtem ko je njun mlajši brat Lous ostal doma. George in Charlotte sta pogreb prababice spremljala z mamo Kate Middelton. Očitno ju je čustveni dogodek ganil, mladega princa pa je potolažila kar Sophie, žena princa Edwarda.

Sicer majhna gesta - z roko ga je držala za rame in objela - pa je ganila številne Britance, ki menijo, da je pokazala, da ji ni vseeno za najmlajše člane družine, poroča Page Six. Njun oče, princ William je v cerkev prišel z bratom Harryjem in drugimi člani kraljeve družine, ki so šli za procesijo, ki je hodila za krsto. 

Geroge je drugi v vrsti za kraljevo krono, za princem Williamom. Sledita mu Charlotte in Louis. Devetletnik pa že nekaj časa ve, da je prestolonaslednik in bo nekoč postal kralj. Leta 2020 so mu starši podrobneje povedali, kakšna naj bi bila njegova prihodnost ter tudi to, kakšne dolžnosti ga čakajo, ko odraste.

 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.