Petra Logar | 7. 12. 2023, 11:37

Zvezdana Mlakar iskreno o čustveni stiski: ji je nedavna nesreča rešila življenje?

Aleksandra Saša Prelesnik

Igralka Zvezdana Mlakar je nekaj dni po požaru (gorel je njen dom) javnosti razkrila resnico. Takšna je bila njena čustvena stiska … 

Priljubljena slovenska igralka Zvezdana Mlakar je pred kratkim doživela veliko nesrečo, zagorel je njen dom.
"Če ne doživiš, ne veš. Ko ti zagori dom, se te dotakne in te za vedno spremeni. Cel dan premišljujem o ljudeh, ki so v poplavah izgubili dom, o ljudeh, ki jim domove rušijo rakete. Vedno sem sočustvovala z njimi, a po tej izkušnji razumem tudi drugače. Moj dom je ranjen, globoko v drobovje, smo brez gretja in trenutno še brez marsičesa, kar je za normalno življenje pomembnega. A smo živi, dom še vedno stoji," je takrat zapisala Mlakarjeva na Instagramu in dodala poleg fotografijo, na kateri so gasilci, še vedno pa viden tudi dim, ki se vije iz njene hiše.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zvezdana Mlakar (@zvezdana_mlakar)

Strah in sram

"V bistvu je človeka, ko se zgodi nesreča, neskončno strah, najprej, da bo ostal brez strehe nad glavo (torej vsem, ki je nimajo pomagajmo kolikor moremo in zmoremo), strah, da ne bo zmogel vseh pritiskov in strašljivih scenarijev, ki se odvijajo v glavi. Ne moreš odgnati občutka, da te situacija davi, drži za vrat, na vsakem koraku naletiš na ovire," je delila svoje občutke v naslednji objavi na Facebooku in dodala, da zdaj ve, da ljudje, ki doživijo takšne nesreče, potrebujejo tudi psihično podporo. 

"Potem je tu še sram, sram te je nemoči. Tak majcen slovenski sram, da še ni dovolj hudo, da bi lahko to celo ponižno skril pred drugimi in sam nosil vse to breme," je Mlakarjeva nadaljevala s svojim zapisom in pojasnila, da so bile ob nesreči vznemirjene tudi njene živali, s katerimi so se potem še dodatno povezali.

Ne spreglejte:

"Prilagajanje, spuščanje, metanje stran vsega, kar je bilo že leta odveč, vse se dogaja, jaz pa samo vem, da vse mine! Hvala vsem za dobre misli, tudi one zdravijo in krepijo," je Mlakarjeva zaključila svoj zapis.

Stanje ni rožnato

Ponovno se je oglasila svojim spletnim prijateljem in jim iskreno zaupala, da je v čustveni stiski. "Ko sem čez dva dni imela nastop na gradu, sem na odru začutila, da se spet tresem. Čuden občutek, kot da mi vsa volja tega sveta ne pomaga k miru. Komaj sem speljala. Pomislila sem, da bi morala poskrbeti zase. Isti dan sem dobila klic, res je neverjetno to, kako se vse zlaga v življenju," je razkrila in pojasnila, da so jo poklicali znanci. Ti so ji rekli: "Pridi, da te malo 'pokrpamo', tak stres ni hec, pomagali ti bomo!"

Nato je razkrila, da je imela občutek, da je šla še zadnji trenutek, saj njeno čustveno stanje ni rožnato. "Navajena sem, da rinem, tudi, ko ne morem več, sem jaz še vedno v akciji. To je tisti trenutek, ko se človek še pravi čas ustavi, pomisli na preventivo, pomisli na to, da bi tudi fizičnemu telesu pomagal do ravnovesja!"

Dopisala je, da je intuicija ni varala in da je čas za prenovo na vseh nivojih. "Ogenj, kolaps, klic, kaj veš, mogoče mi je ogenj celo rešil življenje!?" je zapisala. V nadaljevanju je pojasnila, da sedaj počiva, čez 14 dni pa prihaja nova toplotna črpalka, kar pomeni, da jih ne bo več zeblo.

Novo na Metroplay: Nastja Gabor o materinstvu, dojemanju ljudi in novih projektih