L. P. | 5. 12. 2023, 10:44

Zvezdana Mlakar razkrila, kako živi po nesreči: priznala je, da jo je zaradi tega sram

Zvezdana Mlakar/Facebook

Slovenska igralka Zvezdana Mlakar, ki je pred kratkim doživela hudo nesrečo, je sklenila, da iskreno spregovori o vsem. Priznala je, da se zdaj sooča s sramom. Kaj se dogaja? 

Znana slovenska igralka Zvezdana Mlakar je pred kratkim doživela veliko nesrečo, zagorel je njen dom. "Če ne doživiš, ne veš. Ko ti zagori dom, se te dotakne in te za vedno spremeni. Cel dan premišljujem o ljudeh, ki so v poplavah izgubili dom, o ljudeh, ki jim domove rušijo rakete. Vedno sem sočustvovala z njimi, a po tej izkušnji razumem tudi drugače. Moj dom je ranjen, globoko v drobovje, smo brez gretja in trenutno še brez marsičesa, kar je za normalno življenje pomembnega. A smo živi, dom še vedno stoji," je takrat zapisala Mlakarjeva na Instagramu in dodala poleg fotografijo, na kateri so gasilci, še vedno pa viden tudi dim, ki se vije iz njene hiše.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zvezdana Mlakar (@zvezdana_mlakar)

Sooča se s posledicami

Mlakarjeva se je po nesrečnem dogodku ponovno javila svojim spletnim sledilcem in razkrila, kako je sedaj in s kakšnimi posledicami se sooča. Pojasnila je, da so prejšnjo soboto imeli čistilno akcijo, pomagali so sosedje in prijatelji.

Ne spreglejte:

"Ker se je prižgalo nekje okoli plinske napeljave in tudi kriminalisti ne znajo točno razložiti vzroka požara (nimamo zavarovano), smo se odločili, da se poslovimo od plina (imamo kombinirano peč na drva in plin). Grejemo se z malo pečko na drva v dnevni sobi, upali smo, da ne bo pritisnil hud mraz. Pa je, pa še sneg povrhu," je zapisala Mlakarjeva, obenem pa dodala, da ve, da se ji ni zgodila naravna katastrofa, da so dimnike redno čistili, res pa je, da niso imeli prazne kurilnice.

Strah in sram

"V bistvu je človeka, ko se zgodi nesreča, neskončno strah, najprej, da bo ostal brez strehe nad glavo (torej vsem, ki je nimajo pomagajmo kolikor moremo in zmoremo), strah, da ne bo zmogel vseh pritiskov in strašljivih scenarijev, ki se odvijajo v glavi. Ne moreš odgnati občutka, da te situacija davi, drži za vrat, na vsakem koraku naletiš na ovire," je nadaljevala in dodala, da zdaj ve, da ljudje, ki doživijo takšne nesreče, potrebujejo tudi psihično podporo. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zvezdana Mlakar (@zvezdana_mlakar)

"Potem je tu še sram, sram te je nemoči. Tak majcen slovenski sram, da še ni dovolj hudo, da bi lahko to celo ponižno skril pred drugimi in sam nosil vse to breme," je Mlakarjeva nadaljevala s svojim zapisom in pojasnila, da so bile ob nesreči vznemirjene tudi njene živali, s katerimi so se potem še dodatno povezali.

"Prilagajanje, spuščanje, metanje stran vsega, kar je bilo že leta odveč, vse se dogaja, jaz pa samo vem, da vse mine! Hvala vsem za dobre misli, tudi one zdravijo in krepijo," je Mlakarjeva zaključila svoj zapis.