P. L. | 21. 11. 2022, 10:15

Ana Praznik odkrito spregovorila o Delovni akciji: to se zgodi, ko z ekipo odidejo

POP TV

Čeprav nekateri ljudje v Sloveniji potrebujejo pomoč, pa zaradi ene podrobnosti ne upajo poslati prošnje dobrodelni oddaji Delovna akcija. Je res prav, da se ozirajo na to? 

Ljubitelji dobrodelne oddaje delovna akcija se boste razveselili, letos namreč prihaja že šesta sezona. Veseli se je tudi vedno nasmejana voditeljica Ana Praznik.

"Ja, veselim se, da bomo že šesto sezono zapored lahko pomagali družinam pri urejanju njihovih domov in jim tako omogočili boljše življenje," je povedala za Metropolitan in pojasnila, da se lahko vsi zainteresirani prijavijo na delovnaakcija.si, lahko pa jih prijavijo tudi drugi. Pogosto se zgodi, da se tisti, ki potrebujejo pomoč, ne upajo sami prijaviti in jih zato prijavijo prijatelji, sosedje, sodelavci, tudi socialne delavke.

Zanimalo nas je, kako resnično vedo, da so z dobrodelno akcijo nekomu spremenili življenje.

POP TV


 
"V resnici ne moremo vedeti, kajti nič na tem svetu ni gotovo. Se pa potrudimo po svojih najboljših močeh, in sicer tako, da jim renoviramo dom, ga ustvarimo primernejšega za bivanje, hkrati pa se družinam v času prenove maksimalno posvetimo – jih obdarimo z njim ljubimi stvarmi, jim omogočimo kakšno doživetje, pripravimo presenečenje. Gre za izkušnjo, ki so jo mnogi, ki so že sodelovali v Delovni akciji, opisali kot enkratno, nekaj, kar si bodo zapomnili za vse življenje. To pa je na koncu to, kar si mi želimo. Da se, po tem, ko mi odidemo, ljudje boljše počutijo, da dobijo motivacijo za življenje in res zaživijo lepše življenje."
 
Na uho nam je prišlo, da naj bi bilo letos manj prijav kot prejšnja leta. Praznikova odgovarja: "Ne gre za to, da je malo prijav, želimo si, da bi prišli do tistih pravih. Tistih, ki si zares zaslužijo boljše življenje. Zato na različne načine spodbujamo k prijavam."

Kaj pa bi sporočila vsem tistim, ki potrebujejo pomoč pri obnovi doma, pa jih skrbijo negativni komentarji? 
"Želim si, da ne bi imeli tega v mislih, ko se bodo prijavljali. Konec koncev so to stvari, na katere nimamo vpliva in iskreno, stvari, ki so nepomembne v življenju. Bolj pomembna je kakovost življenja. Da živimo v zdravem domačem okolju, kjer se počutimo varne in kjer ni skritih nevarnosti, kot je plesen, in podobno. In če lahko nekomu naša ekipa mojstrov pomaga do boljšega življenja, se mi zdi to, kaj bodo rekli sosedje, resnično nepomembno," meni Praznikova in dodaja: "Vsem, ki še oklevajo s prijavo, bi sporočila, naj kar naredijo prvi korak. Pravzaprav ne morejo ničesar izgubiti… Samo pridobijo lahko. In če mislite, da si vi ne zaslužite obiska Delovne akcije in da so še drugi, ki bolj potrebujejo pomoč kot vi – prijavite se. Obstaja več kriterijev, po katerih izbiramo družine in morda prav vi izpolnjujete vse."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.