P. L. | 27. 2. 2024, 12:35

Blaž Švab odšel s RTV Slovenija, zdaj pa je razkrito, kdo bo vodil novo oddajo

Facebook/V petek zvečer

Blaž Švab in Melani Mekicar sta se z oddajo V petek zvečer poslovila s TV-zaslonov. A presenečenje: prihaja nova glasbena oddaja. Znano je, kdo jo bo vodil. 

Po nekaj letih se je z RTV Slovenija poslovil glasbenik Blaž Švab, ki je skupaj z Melani Mekicar, še prej pa z Darjo Gajšek, vodil zabavno glasbeno oddajo V petek zvečer.

Po ukinitvi oddaje so bili gledalci razočarani, da na nacionalni televiziji ne bo več slovenske glasbe, zdaj pa je razkrito, da bo. Kot poročajo Slovenske novice, se ob petkih začenja nova oddaja, ki bo v znamenju harmonike.

"Imenovala se bo Glasbeni pozdrav, prva pa bo na sporedu v petek, 15. marca, ob 20. uri na prvem programu Televizije Slovenija," je za omenjeni portal razkril njen voditelj, znani komentator Andrej Hofer.

Andrej Hofer

Andrej Hofer

Mediaspeed/Sandi Fišer

Hofer, ki je urednik oddaj s 25-letno kariero, 16 let pa tudi že komentator Pesmi Evrovizije, bo voditelj 26 oddaj, ki bodo na prvem programu ob petkih zvečer.

Kot razkriva omenjeni medij, bo oddaja Glasbeni pozdrav dolga eno uro, v njej pa bodo v ospredje postavljali ustvarjalce narodno zabavne glasbe. "Naša osnovna ideja in vizija bo, da bomo spremljali dogajanje na narodnozabavnih in festivalskih odrih po Sloveniji, gostili tudi festivalske nagrajence, mlade sestave, ki se pojavljajo na glasbenem prizorišču, ter posameznike, ki z avtorsko glasbo in prav takim pristopom puščajo sled v slovenskem medijskem prostoru," je povedal Hofer in dodal, da bodo nagovarjali tako starejšo populacijo kot mlade, ki so jim bližji novodobni mediji, kot sta Facebook in Instagram.

Prva gosta bosta Uroš in Tjaša Hrovat Steklasa

V prvi oddaji Glasbeni pozdrav bo osrednja gostja Tjaša Hrovat Steklasa, ki bo zapela z življenjskim sopotnikom Urošem, ta je tudi avtor vseh njunih uspešnic. 

Tjaša in Uroš

Tjaša in Uroš

Rok Maver, RoxPro Production

"Na pogovornem kavču v studiu 2 se jima bo pridružil še drugi osrednji gost. To bo Janez Per, nekdanji župan Mengša, godbenik, oče, kmet in izjemen človek, mojster baritona in prešernega nasmeha ter maskota in vodja Alpskega kvinteta, ki se počasi približuje šestim desetletjem delovanja. In gotovo bo kaj več povedal tudi o pripravah na ta jubilej," je za omenjeni portal razkril Hofer.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec