Uredništvo | 12. 4. 2024, 21:07

Legendarni igralec iz priljubljene serije izgubil skoraj 100 kilogramov: bi ga sploh še prepoznali?

Profimedia

Njegov lik je bil razglašen za najboljšega televizijskega očka v zgodovini. 

Ameriški filmski zvezdnik John Goodman, ki so si ga gledalci številni gledalci najbolj zapomnili vlogi v seriji Roseanne in po njegovih skoraj 180 kilogramih, je v zadnjem obdobju drastično shujšal, zaradi česar je danes skoraj neprepoznaven. Fotografi so ga ta teden ujeli na newyorškem letališču, kjer je bil v družbi svoje soproge Anne Beth, s katero se sicer redko pojavi v javnosti.

Profimedia

Alkoholizem in slabe prehranjevalne navade

71-letni Goodman, ki se je je poleg odvečnih kilogramov tri desetletja boril tudi z odvisnostjo od alkohola, je hrvaški novinarki Aleksandri Keresman v intervjuju za revijo IN razkril, zakaj se je odločil za drastično spremembo: "Moral sem to storiti, da bi si rešil življenje," je povedal igralec in pojasnil, da je s svojo preobrazbo začel leta 2017, ko je popolnoma spremenil slog življenja - odrekel se je alkoholu in začel z zdravim življenjem.

Kot je dejal, je imel zelo slabe prehranjevalne navade. "Jedel sem kot alkoholik, ne zato, da se nahranim, ampak je bila hrana droga," se je spominjal slavni igralec. "Zdaj pa je tako dober občutek, ko mi ni več treba hoditi v posebne trgovine, da bi kupil hlače, ko ne rabim iskati trgovin s padali ali šotorskimi krili," se je pošalil. 

Profimedia

Najboljši televizijski očka v zgodovini

Goodmana v različnih vlogah gledamo že 30 let. S svojimi vlogami nas je pogosto nasmejal do solz, odigral pa je tudi številne resne vloge. Z legendarnima bratoma Cohen je posnel kar šest filmov in je njun najljubši igralec, njegov lik Dan Connor iz serije Roseanne pa je bil razglašen za najboljšega televizijskega očka v zgodovini.

Čeprav tako dobro interpretira očetovske figure, je Goodman odraščal brez očeta. Keresmanovi je v intervjuju razkril, da je, "karkoli je že pisalo v scenariju," bilo njegovo vodilo ljubezen do otrok. Čeprav ni imel lastnih izkušenj, je bila to vedno njegova vodilna nit. "Karkoli se zgodi, jim moraš vedno odpustiti in jih imeti rad," je povedal za omenjeno revijo.

Goodmanu in njegovi ženi Anne Beth, s katero sta poročena od leta 1989, se je v zakonu sicer rodila hčerka Molly Evangeline, ki je na svet prijokala leta 1990, piše Dnevnik.hr.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk