P. L. | 24. 11. 2022, 11:47

Kakšna je resnica o tragičnih življenjskih zgodbah, ki jih tekmovalci Kmetije zaupajo javnosti?

Voyo/posnetek zaslona

Pojavile so se govorice, da se tekmovalci Kmetije želijo gledalcem le smiliti in zato skoraj vsi razkrivajo travme, ki so jih doživeli. Pa je res tako? Resnica vas zna zelo presenetiti. 

Vsako leto v resničnostnem šovu Kmetija poslušamo tekmovalce, ki se odprejo gledalcem in zaupajo svojo življenjsko zgodbo. Mnoge izmed njih so zelo žalostne, gledalcem se zasmilijo. Mnogi so preživeli težke stvari, glavna nagrada, ki bi jo osvojili v šovu, pa jim pomeni svetlejšo prihodnost.

In če gledalci večinoma ob izpovedi tekmovalcev dobijo solzno oko, pa se med komentatorji najdejo tudi takšni, ki menijo, da to počnejo samo zato, da bi bili bolj priljubljeni. 

Pa je res tako?

O tem piše portal njena: "Osebne izpovedi so namreč del formata številnih resničnostnih oddaj, tako pri nas, kot tudi v tujini. Na ta način imate gledalci priložnost, da tekmovalce spoznate bolj osebno, kot pa zgolj like v bitki za glavno nagrado. S tem, ko se odprejo in izlijejo svojo bolečino, jih vidite v pristnejši podobi, čustva, ki priplavajo na plan pa so tisto, kar resničnostna kamera išče in potrebuje. In tu tiči odgovor na vprašanje, zakaj tekmovalci razgaljajo svojo težko preteklost. Izpovedi ne nastanejo zaradi vzgibov tekmovalcev, k temu jih spodbudijo ustvarjalci šova."

Voyo/posnetek zaslona

Vprašanje, ali produkcija spodbuja tekmovalce, da pred kamero spregovorijo o žalostnih trenutkih življenja, smo naslovili na POP TV, ti so za Metropolitan pojasnili: "Tekmovalci dalj časa živijo odrezani od realnega sveta in popolnoma normalno je, da svoje izkušnje v šovu primerjajo z izkušnjami, ki so jih v življenju že doživeli. Na njih je, koliko svojega osebnega življenja želijo deliti s produkcijo oz. javnostjo. Seveda pa osebne izpovedi omogočajo, da gledalci tekmovalce spoznajo v popolnoma drugačni luči in razumejo, zakaj včasih odreagirajo kot odreagirajo ter so zato tudi vključene v same oddaje."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.