P. L. | 22. 2. 2024, 12:03

Veliko presenečenje: znani televizijski voditelj dal odpoved, odhaja z RTV Slovenija

STA

Znani slovenski televizijski voditelj je sklenil, da je čas za nove izzive, odhaja z RTV Slovenija. Kakšen je razlog za odhod? 

Televizijski voditelj Luka Svetina naj bi dal odpoved, poročajo Slovenske novice. Odločil se je za nov karierni izziv, zato je sklenil, da zapusti nacionalno televizijo. Svetina naj bi omenjenemu portalu po telefonu dejal, da odpovedi ni dal zaradi trenutnega stanja na televiziji, ampak zato, ker so pred njim novi karierni izzivi.

"Direktorici sem pojasnil, da so prišli novi, zanimivejši izzivi in sem jih sprejel. A trenutno ne bi več o tem," je dejal, pojasnil pa tudi, da se ne vrača nazaj na Nova24TV, kjer je bil zaposlen, preden je sprejel službo na RTV Slovenija. Omenjenemu portalu je razkril, da ostaja v novinarstvu.

Njegovo odpoved so nekateri sprejeli z obžalovanjem, spet drugi pa so njegovo odločitev razumeli. O trenutnih razmerah na nacionalni televiziji je dejal, da je odgovorna urednica šele prejšnji teden imenovala novo ekipo s polnimi pooblastili, zato je še prezgodaj, da bi lahko karkoli komentiral.

Luka Svetina

Luka Svetina

Facebook/Luka Svetina

Nekaj časa je vodil Odmeve

Svetina je svojo novinarsko kariero začel kot športni novinar, pozneje je vodil oddaje na Nova24TV, pred dvema letoma je sprejel službo na nacionalni televiziji, kjer je nekaj časa tudi vodil Odmeve, leto pozneje pa ga je novo vodstvo na televiziji umaknilo.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel