P. L. | 27. 3. 2023, 10:45

Po ogledu zadnje oddaje Delovna akcija, gledalci niso ostali tiho

Voyo/posnetek zaslona

V zadnji oddaji delovne akcije smo spoznali 22-letnega Gregorja, ki je živel sam v propadajoči hiši svojih pokojnih staršev. Njegova zgodba ni ostala neopažena, številni gledalci so se oglasili s takšnimi besedami … 

Gregor, ki je skupaj z dvema bratoma odraščal v revni družini, ni poznal otroške brezskrbnosti. Starša sta bila hudo bolna, bili so pogosto lačni. Ker so bile življenjske razmere nevzdržne, so ponj in po starejšega brata prišli iz socialne službe in ju staršem odvzeli. Gregor se spominja, da sta se z mamo držala za roke in da so ju ločili.

"Takrat sem prvič videl svojega očeta jokati," je povedal s solzami v očeh.

Voyo/posnetek zaslona

Gregor, ki je otroštvo preživel v vzgojno izobraževalnem zavodu je bil ves čas v skrbeh za svoja bolna starša. Zgodilo se je najhuje, najprej je umrla mama, leto dni kasneje še oče.

Ko se je preselil nazaj v hišo svojih staršev, so njegovo veliko stisko opazili sodelavci, za katere pravi, da so njegova druga družina. Poslala so prijavo na Delovno akcijo, Ana z mojstri je Grega obiskala, v njegovo življenje je končno posijalo sonce.

Prenova in izpolnitev velike želje

Poleg tega, da mu je Delovna akcija prenovila spodnje nadstropje hiše, so mu pomagali tudi, da bo hitreje in lažje prišel do vozniškega izpita. Gregor namreč vsak dan pešači več kilometrov do službe in nazaj domov.

Prenova doma je bila zahtevna, a pridnim mojstrom je tudi tokrat uspelo. Ko je Gregor prvič vstopil v prenovljeno stanovanje, so ga pred hišo pričakali tudi njegovi sodelavci.

Ko je Gregor skupaj z Ano vstopil v prenovljeno stanovanje, je bil popolnoma šokiran. Razkril je, da ni mogel verjeti, da so iz njegovega revnega domovanja naredili tako toplo in urejeno stanovanje.

"To, da me ne bo zeblo, mi pomeni največ. Zdaj lahko v miru, lepo normalno hodim po stanovanju ne, da bi me zeblo," je povedal po prenovi Gregor.

Voyo/posnetek zaslona

Da je Delovna akcija tudi tokrat pomagala pravemu, menijo tudi številni gledalci, ki so se po ogledu oddaje oglasili preko družbenih omrežij in pohvalili oddajo. Menijo, da so pomagali pravi osebi, ki si zares zasluži lepše življenje.

"Kako pogumen fant. Človek bi ga samo objel. Upam, da ti bo sedaj posijal sonček in boš začel lepše življenje," se je glasil eden izmed številnih komentarjev.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.