P. L. | 7. 2. 2024, 12:21

Skrito v raju: so bili zaradi snemanja serije turisti res na robu živcev? POP TV pojasnjuje

POP TV

Z začetkom težko pričakovane serije Skrito v raju so se na družbenih omrežjih oglasili številni gledalci, med njimi pa tudi komentar, ki je mnoge zelo šokiral.

Mnogi gledalci so nestrpno čakali prvi del nove slovenske serije Skrito v raju, ki so jo začeli snemati že leta 2022.
Osrednje dogajanje so ustvarjalci serije postavili v kamp ob morju, tega so naredili prav za potrebe snemanja, poimenovali so ga kamp Paradiso, v njem pa so postavljene prikolice in šotori.

S prvimi predvajanimi deli pa so se na družbenih omrežjih pojavili tudi številni komentarji, mnogi so serijo zelo dobro sprejeli in komaj čakajo nadaljevanja, med njimi pa so tudi takšni, ki menijo, da je serija nezanimiva. Se je pa pojavil tudi komentar, ki kritično ocenjuje snemanje serije.

"A boste pri 24ur.com in POP TV kaj spregovorili o tem, kako ste nekateri pri ali ob snemanju TV serije 'Skrito v raju' v Pineti (Novigrad, Istra) samovoljno, brez dovoljenja, protipravno, vzvišeno, oholo, ..., nemoralno in neetično uzurpirali ipd. tujo lastnino kot so npr. košarkarsko igrišče, park in dele obale od letovišča Pineta itd. - tudi tistega s posebnim dostopom oz. vhodom za invalide v morje ter od tam vse tako ali drugače naganjali ipd. goste letovišča, pri tem otroke s posebnimi potrebami, invalidne goste in druge in jim preprečevali aktivnosti?! Kako se otroci na letovanju npr. po vaši volji niso smeli igrati na košarkarskem igrišču letovišča, kadar vam to ni odgovarjalo, češ da motijo vaš mir ali celo snemanje (pri čemer pa vi z letoviščem Pineta sploh niste imeli kaj dosti ali celo ničesar in se niste imeli kaj za oglašati)?!"

Komentar z družbenega omrežja

Komentar z družbenega omrežja

Facebook/posnetek zaslona

V nadaljevanju komentator dodaja, da invalidi niso mogli v morje, ker naj bi jim "samovoljno onemogočali dostop do posebnega dostopa (celo s trakom za zaporo) in so se morali ljudje pritoževati tudi pri upravi letovišča Pineta in omeniti celo, da bodo klicali policijo? No, dajte kaj povedati in napisati o tem! Pa objektivni bodite, ne skrivajte objektivne resnice, kaj ste protipravnega, nemoralnega in neetičnega počeli! Sram vas je lahko!"

POP TV pojasnjuje

Za pojasnilo na zgornji komentar smo se obrnili na POP TV, kjer so nam pojasnili: "Snemanje serije Skrito v raju velja za produkcijsko ogromen podvig, saj je potekalo v dveh državah, za potrebe snemanja pa je ekipa v dveh mesecih izgradila kamp, v katerem se odvija osrednja zgodba serije."

Voyo/posnetek zaslona

"Produkcijska ekipa je za snemalne namene pridobila vsa ustrezna dovoljenja, kar je vključevalo tudi delno zaprtje obale za trenuten čas snemanja," so pojasnili.
 
"Za snemanje na obali je ekipa imela urejeno dovoljenje od Lučke kapitanije Pula, po dogovoru jih je prav tako za vsako dogajanje na obali obvestila, kar so po njihovi praksi objavili tudi kot obvestilo na radiu," so poudarili na POP TV in dodali: "Glede snemalnega procesa je bila obveščena tudi občina Novigrad."

"Po najboljših močeh smo se vseskozi obdobje snemanja prilagajali vsem, ki so na tem delu letovali," so zaključili.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord