Uredništvo | 16. 4. 2024, 20:58

Umrl slavni igralec, ki si ga bomo najbolje zapomnili po vlogi v veliki filmski uspešnici

Profimedia

Od njega so z ganljivimi zapisi in žalostjo v srcu že poslovili nekateri njegovi prijatelji in sodelavci.

V starosti 64 let je umrl igralec Vincent Friell, ki smo so si ga številni gledalci najbolj zapomnili po vlogi v filmu Trainspotting iz leta 1996. Novico o njegovi smrti je objavil njegov agent, poleg njegovih oboževalcev pa so se mu poklonili tudi njegovi prijatelji in sodelavci.

Vincent Friell (v črtasti majici) v filmu Restless Natives.

Vincent Friell (v črtasti majici) v filmu Restless Natives.

Profimedia

Zabaven, občutljiv in skrben človek

Ob nastopu v filmu Trainspotting je bil Friell najbolj znan po svoji vlogi v kultnem pkotskem filmu Restless Natives iz leta 1985. Nastopal je tudi na televiziji in se leta 1992 pojavil v epizodi BBC-jeve humoristične serije Raba C Nesbitta, česar se je ob njegovi smrti spomnil režiser Ian Pattison, ki je dejal, da mu je bilo sodelovati z njim v čast.

"Njegova smrt je velik šok za njegove številne prijatelje in sodelavce," je povedal Pattison in dodal, da je jasno videti, kako spoštovan je bil Friell ne le kot igralec, ampak tudi kot zabaven, občutljiv in skrben človek.

Sodeloval je v številnih oddajah

Friellu se je poklonil tudi nekdanji radijski voditelj Ronnie McGhie, ki je zapisal, da je ob novici o smrti igralca popolnoma pretresen. "Sodeloval je v številnih oddajah, vendar se ga bomo spominjali predvsem po njegovi vlogi v filmu Restless Natives. Čudovit film. V mislih sem z njegovo družino in prijatelji. Vincent, pogrešali te bomo," je dejal.

Friell je med drugim nastopil še v sitcomu Still Hours, epizodi serije Taggart, v kateri je igral ob Rayu Winstoneju, pa tudi v televizijskem filmu Tough Love z igralcem iz serije Line of Duty Adrianom Dunbarjem v glavni vlogi, piše Independent.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk