Uredništvo | 1. 3. 2024, 13:05

Znana slovenska glasbena skupina žaluje: "Zaradi tebe smo postali boljši glasbeniki"

Profimedia

Legendarna glasbena skupina Victory se v teh dneh sooča z velikimi izgubami.

Skupina Victory je pred dnevi sporočila, da jih je zapustil njihov član Miki Vlahovič, ki se podaja na samostojno pot. Danes pa so na družbenih omrežjih zapisali, da so se za vedno poslovili še od enega pomembnega člana ekipe – Aleša Premrla, ki je krojil njihovo zvočno podobo.

"V spomin na Aleš Premrl! Zapustil si nas za vedno. Skoraj desetletje si krojil zvočno podobo Victory. Zaradi tebe smo postali boljši glasbeniki. 'Zvok in kompaktnost niso nekaj samoumevnega' si venomer poudarjal. Iskal si enostavnost v zakompliciranem svetu elektronike. Kalil si se v Festival Novo mesto, kalil pri bandih kot je Šank Rock. Izluščil si bistvo dobrega groowa," so zapisali v njegov spomin. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Skupina Victory (@skupinavictory)

"Hvala ti za vse modrosti"

V nadaljevanju so obujali spomine s tonskih vajah in dejali, da ga bodo pogrešali: "Ne bomo pozabili tvojih pristopov na tonski vaji: Vaaaajs, nožka, verbel, hi-hat, Roooobi bas in čez 5 min je rekel zdaj pa vsi. In takrat smo imeli Victory gala orchestra ( 9 članov ). Ja ne bomo pozabili dvorane Scavollini v Riminiju v Italiji, kjer smo igrali direktno po dolgem nastopu na Štajerskem. Prišli smo dol, čakalo je ozvočenje, velika dvorana, vrtljivi oder na sredini dvorane, pa mešalna miza kot manjše igrišče. Aleš je rekel, 'ja postavite se na oder in spet njegov klic Vaaaaajs nožka, verbel, hi-hat, Roooobi bas, ajde gremo vsi in 8min in zvok je bil perfekten. Ja, to je bil Aleš Premrl. Hvala ti za vse modrosti, vso dobro voljo in iskreno sožalje Nataši Rijavec. Pogrešali te bomo."

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel