12. 10. 2021, 11:30

Kulturni fenomen Južne Koreje Squid Game, ki je obnorel svet - vse, kar še ne veste (in morate vedeti)

Profimedia

Ste tudi vi obsedeni z novo Netflixovo serijo Squid Game? Potem je ta članek za vas! Kaj od tega še niste vedeli?

#1 Izvršni direktor Netflixa je vedel, da je to to

Ko je serija Squid Game izšla, je le nekaj dni po tem izvršni direktor Netflixa dejal, da obstaja "velika verjetnost, da bo to naša največja predstava doslej". In imel je še kako prav! S to serijo rušijo rekorde.

#2 Koliko milijonov za južnokorejske serije in filme?

Na začetku februarja je Netflix javno objavil, da namerava letos za serije in filme, ki so nastali v Južni Koreji porabiti kar 500 milijonov dolarjev.

"V zadnjih dveh letih smo videli, kako se svet zaljublja v neverjetno korejsko vsebino, narejeno v Koreji in ki jo svet gleda na Netflixu," je takrat dejal sopredsednik Ted Sarandos.

"Naša zavezanost Koreji je močna. Še naprej bomo vlagali in sodelovali s korejskimi pripovedovalci v številnih žanrih in oblikah," je dodal.

Preberite tudi: Jeff Bezos čivknil o Netflixovi uspešnici Squid Game, ljudje pa zgroženi ostali odprtih ust!

#3 Številka 1 v kar 82 državah

Po podatkih spletnega mesta Flix Patrol, ki zbira pretočne statistike, je ravno Squid Game številka 1 v 82 od 83 držav, v katerih je na voljo. Tukaj je vredno omeniti, da je v tisti eni državi - Danski - kjer ni na prvem mestu, na drugem. 

#4 Serija je precej krvava

Ogled serije odsvetujemo tistim, ki imajo slabši želodec. Napovednik daje le majhen okus nasilja in krvavih madežev, vendar to ni nič v primerjavi s tem, kar se dejansko dogaja v seriji.

Zato še eno opozorilo: Če vam kri zamegli um, se držite stran od te serije.

#5 Oddaja je bila napovedana že pred dvema letoma, vendar pod drugim imenom

Netflix je septembra 2019 v sporočilu za javnost prvič objavil, da bo režiser Hwang Dong-hyuk produciral novo izvirno korejsko serijo, sprva z naslovom "Round Six".

Izdaja je imela podobne predpostavke kot uradni povzetek in pojasnjuje, da bo igra potekala na neznani lokaciji, medtem ko so udeleženci zaprti, dokler ni zmagovalec le en zmagovalec. 

#6 Bomo dočakali drugo sezono?

Ne biti preveč razočarani, ampak za drugo sezono trenutno ni načrtov. Hwang je dejal, da bi pred ustvarjanjem druge sezone predstave prej raje razmislil o snemanju več celovečernih filmov.

"Nimam dobro razvitih načrtov za drugo sezono," je pojasnil. 

Priporočamo tudi: To je pevka Lara, ki so jo na Slovenija ima talent vsi oboževali - odločen NE ji je namenil le ta žirant

Vir: ndtv.com, today.com

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.