N. V. | 20. 11. 2023, 09:48

Bi si delili posteljo s tujcem? Najamete lahko 'polovico postelje'

Profimedia/fotomontaža

Stanje na nepremičninskem trgu je res skrb vzbujajoče. Pojavile so se ponudbe za najem 'druge polovice postelje'.

Ljudje v Torontu so začeli v najem dajati 'drugo polovico svoje postelje', saj se je situacija na stanovanjskem trgu močno poslabšala. Na Facebook Marketplace lahko vidimo ponudbe za najem polovice zakonske postelje za 595 evrov na mesec. "Iščem preprosto žensko, ki bi delila glavno spalnico in eno zakonsko posteljo," piše v oglasu.

@aserealty just when you thought the Toronto rental market couldn’t get any worse, it did. Someone is trying to rent out a space in their queen sized bed in a downtown condo for $900/mo. And the worst part is that someone is actually going to rent this… SEND HELP #rentalmarket #roomrental #torontorentals #rentalcrisis #realestatefail ♬ BGM perfect for item description - Mi-on(みおん)

Delitev postelje z neznancem, da bi prihranili denar za najemnino, je v porastu. Raziskava iz leta 2021 je pokazala, da so se že takrat trije odstotki vprašanih zatekli k najemu zgolj polovice postelje, da bi prihranili pri najemnini. Od takrat se je stanje na trgu nepremičnin še poslabšalo, ponudb za 'polovico postelje' je vedno več.

Bi si delili posteljo z neznancem?