N. V. | 6. 11. 2022, 07:44

To, kar na sliki z optično iluzijo vidite najprej, veliko pove o vas

Twitter/Fotini Theodosiou

Dobro napnite oči. Je na fotografiji res kača?

Italijanski umetnik Guido Daniele že leta navdušuje: ne samo ljubitelje umetnosti ali optičnih iluzij, ampak tudi vse, ki brskajo po spletu in ob njegovih delih napenjajo oči.

99 odstotkov ljudi meni, da na tej fotografiji vidijo kačo, a na fotografiji se pravzaprav skriva nekaj drugega.

Po nekaj minutah natančnejšega opazovanja boste namreč ugotovili, da kače na tej fotografiji zagotovo ni, ampak so to roke, pobarvane in oblikovane tako, da dajejo videz kače. Gre za delo italijanskega umetnika.

Kaj ste najprej videli?

Ta optična iluzija pa ima tudi psihološko komponento in vse je odvisno od tega, kaj ste najprej videli, poročajo Slovenske novice.

Ste med 99 odstotki ali samo enim odstotkom ljudi, ki so videli roke? Odgovor na to vprašanje razkrije tudi nekatere vaše značilnosti. Kaj točno?

Kača

Če ste na tej optični iluziji videli kačo, to pomeni, da ste impulzivni vodja, ki je prepričan o svoji presoji. Ste duhoviti in navdihujete ljudi, ki jih še posebej privlači vaš smisel za humor. Nagnjeni ste k tveganjem in ste nekoliko redkobesedni, ko je treba nekoga potolažiti.

Roke

Če ste takoj opazili, da so na fotografiji roke, imate neverjetne analitične sposobnosti. Ste tip osebe, ki mora zbrati čim več informacij, preden sprejme odločitev, in le redko rešujete probleme na hitro. Bolj se zanašate na znanje kot na instinkt. Vendar pa ste zaradi teh lastnosti včasih tudi neobčutljivi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.