N.Z. | 18. 11. 2022, 12:45

Ultimat Elona Muska se ni končal dobro: na stotine zaposlenih odhaja (je to KONEC Twitterja?)

profimedia

Potem ko je Elon Musk zaposlene na Twitterju izpostavil ultimatu ’delali boste do svojih skrajnih zmožnosti ali pa se lahko poslovite’, so Twitter preplavili emotikoni vojaških častnih pozdravov (kot bi bila priča zadnjim trenutkom Titanika). Na stotine zaposlenih namreč ni stisnilo DA, ko se je iztekel rok ultimata.

Natančno število odhajajočih še ni povsem jasno, spletni medij The Verge pa na podlagi javnih čivkov (nekdanjih zaposlenih) poroča o na stotini njih.

»Ne bom stisnil odgovora DA,« je eden od odhajajočih objavil na Slacku. »Moja služba se konča s Twitterjem 1.0.. Ne želim biti del Twitterja 2.0.«

Pred ultimatom je Twitter štel okoli 2900 zaposlenih, potem ko je Musk čez noč odpustil dobro polovico od 7500 zaposlenih.

Aktualno še zaposleni in že odhajajoči s Twitterja so za The Verge povedali, da glede na množičnost odhodov s Twitterja, ki so ji bili priča v zgolj zadnjem tednu, pričakujejo, da se bo platforma kmalu zrušila sama vase. Eden od njih je še povedal, da je bilo izjemno težko gledati ’legendarne inženirje in vse ostale, ki so odhajali eden za drugim’.

»Zdi se, kot da odhajajo vsi ljudje, ki so to podjetje delali izjemno,« je povedala eden od zaposlenih. »Twitter si bo le težko opomogel po tem, ne glede na to, kako ’hardcore’ bodo delali ljudje, ki so še ostali.«

Številne ekipe, ki so bile za delovanje Twitterja nujne, so se skoraj v celoti razpustile, odšla je celo ekipa inženirjev, ki bila sicer 24 ur dnevno v pripravjenosti, je The Verge zaupal zaposleni, ki si želi ostati anonimen, saj za povedano ni dobil Muskovega dovoljenja.

»Brez njih Twitter sploh ne more delovati,« je še dodal.

Pa vendar je Elon Musk v četrtek zvečer, ko je bilo že jasno, da ogromno zaposlenih ne pristaja na njegov ultimat, čivknil: »Najboljši ostajajo, zato nisem v skrbeh.«

Medtem rekruterji Twitterja delajo nadure in pospešeno iščejo nove kadre, ki bi bili pripravljeni nadomestiti odhajajoče, ter postati del Muskovega Twitterja 2.0..

»Za Twitter delam več kot 11 let,« je na Slacku zapisal eden od še zaposlenih na Twitterju, ko so v četrtek zvečer pričeli deževati čivki z emotikonom 'salute'. "Še julija letos sem bil po mandatu 27-ti v vrsti, zdaj pa sem že 15-ti.«

»Od kje se je zdaj pojavila vsa ta sesekljana čebula,« pa je zapisal nek drugi zaposleni.

Čivki z emotikonom 'salute'

Na desetine zdaj bivših zaposlenih je razlog za odločitev o odhodu zapisala na Twitterju.

Nekaj njih smo zbrali v nadaljevanju ...

Ker se vse dogaja na očeh lucidne Twitter javnosti, seveda ne manjka duhovitih odzivov vseh, ki spremljajo sago Muskovega Twitter 2.0. (tudi s strahom, da bo Twitter vsak hip padel in se nikoli več pobral).

Nekaj njih smo zbrali v naaljevanju ...

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.